Változó a helyzet a szegedi kutakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

13 hónap után vége a 480-as tankolásnak

Mint arról beszámoltunk, kedden este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli kormányinfón bejelentette, a kormány megszünteti a benzinársapkát.

A RENDELET KEDDEN 23 ÓRAKOR LÉPETT HATÁLYBA. A BENZIN LITERJE 641 FORINT LESZ, A DÍZELÉRT 699 FORINTOT KELL FIZETNI LITERENKÉNT a mol benzinkútjain

közölte Hernádi Zsolt.

A bejelentést követően, másnap reggel erősödött a forint a főbb devizákhoz képest.

Megírtuk, hogy a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy 

A KORMÁNY ARRA VALÓ TEKINTETTEL HAJTJA VÉGRE A MÓDOSÍTÁSOKAT, HOGY HATÁLYBA LÉPTEK A  KŐOLAJSZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ UNIÓS SZANKCIÓK, AMELYEK HATÁSAI AZ  ELLÁTÁSBIZTONSÁGOT VESZÉLYEZTETIK.

Változó a helyzet a szegedi kutakon

A Csongrádi sugárúti Mol-kúton reggel volt kimondottan nagy forgalom. A benzinkutas elmondása szerint sokan nem értesültek még a hatósági ár eltörléséről, ám többségüket a magasabb benzinár sem tántorította el a tankolástól. – Most már annak kell örülni, hogy van benzin – tette hozzá. A Csongrádi sugárúti kúton örülhetnek is ennek, ott mindenfajta üzemanyag kapható volt terepszemlénkkor.

Már nem 480-at mutat az ártábla a benzinkutakon (Fotó: SzegedMa)

Néhány száz méterrel arrébb, a Mol Makkosházi körúti kútján is teljes volt a felhozatal az üzemanyagok terén. A déli órákban itt volt egyébként a legnagyobb a forgalom az általunk megvizsgált benzinkutak közül. Az árak megegyeztek a Csongrádi sugárúton tapasztaltakkal: a 95-ös benzin literje 641 forintba kerül, míg a dízel literenkénti ára 699 forint.

Kígyózó sorok a Makkosházi körúti Mol kúton (Fotó: SzegedMa)

Az út túloldalán található OMV-kúton már közel sem volt ilyen rózsás a helyzet. Csupán a prémium üzemanyagokból lehetett tankolni, így némileg érthető módon kevesebben várakoztak itt. Szembetűnő volt az is, hogy az ártáblán magasabb árak szerepeltek, mint a Mol általunk vizsgált kútjain.

Megosztja a szegedieket a döntés

Várható volt, hogy előbb utóbb eltörlik. Én örülök neki, mert így legalább van üzemanyag, még akkor is, ha drágább – osztotta meg véleményét egy autós a Csongrádi sugárúti Mol-kúton.

Véleményem szerint szakaszosan, lépcsőzetesen kellett volna eltörölni az ársapkát. Mondjuk már a nyáron felemelhették volna a hatósági árat 530 forintra, aztán ősszel 580-ra és így tovább… Ez az egyik napról a másikra történő drasztikus drágulás sokakat földhöz vág – jegyezte meg egy másik tankoló autós.

Továbbra sem lehet kapni mindenhol üzemanyagot (Fotó: SzegedMa)

Remélem most örülnek Brüsszelben! Attól tartok előbb utóbb a többi árstop is a szankciók áldozatává válik. Örüljünk, hogy ilyen sokáig olcsóbban tankolhattunk, ki tudja mi jön még ezután – ezt már a Makkosházi körút egyik benzinkútján mondta egy autós.

Előző sztori

Tovább lehet kitölteni a nemzeti konzultációt

Következő sztori

Mégsem zár be a mórahalmi uszoda, a szegedieket is tudják fogadni