Ukrajnai háború – Szentkirályi Alexandra: Magyarország ismét kitűnőre vizsgázott

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország idén ismét kitűnőre vizsgázott összefogásból és emberségből – közölte a kormányszóvivő Facebook-oldalára vasárnap felkerült videóban.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: több mint egymillió ember hagyta el Ukrajnát Magyarország irányába az elmúlt hónapokban. “Több százezer emberről gondoskodtunk, adtunk meleg ételt, szállást, orvosi ellátást, a gyermekeknek óvodai és iskolai ellátást, a felnőtteknek munkát” – mutatott rá.

Jelezte: a segítséget a háború sújtotta területekre is elviszik, a kárpátaljai magyaroknak és az ukránoknak egyformán.

“Mindenki erőn felül teljesített a legnehezebb hónapokban, katonáink, rendőreink, kormányhivatali dolgozók, civilek és még sokan mások rendkívüli empátiával fordulnak ma is a hozzánk menekülőkhöz”

– mondta.

Szavai szerint ez Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, amelyben sok ezer ember – hivatásos és civil – egyaránt részt vesz.

“A magyar kormány a háború kezdetén a béke mellett tette le a voksát, hiszen világos, hogy nincs az a fegyver, nincs az a szankció, amely véget vethet ennek”

– jegyezte meg a kormányszóvivő.

Előző sztori

Öt gyermek, felelős egyetemi vezetői beosztás és senior teniszkarrier harmóniája

Következő sztori

A magyarok akasztották karácsonyfára először a szaloncukrot