Újra a nemzetbiztonsági bizottság előtt a dollárbaloldal ügye

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyár végén maga Márki-Zay Péter vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból.

Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármilliókat. Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, egyben a nemzetbiztonsági bizottság tagja kezdeményezte, hogy az illetékes szolgálatok oldják fel a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását. Miután ez megtörtént, a kormánypárti politikus a Facebook-oldalán jelezte:

a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Miután kiderült, hogy mégis jött pénz külföldről, letagadták a felét.

Ha csak a választáson induló baloldali pártok számára juttatott külföldi finanszírozás összegét nézzük, az is nagyjából a négyszerese annak, amit a magyar költségvetés biztosít a pártok kampánykiadásaira − írta. Mint figyelmeztetett, önmagában már ez is sérti az ország szuverenitását. Kocsis Máté hozzátette, ez csak a feltárómunka eleje.

Az Origo összeállítása szerint

a dollárbaloldal ügyé­ben Márki-Zay Péterre fognak mindent a baloldalon, hogy saját magukat mentsék.

Mint azt mi is megírtuk, az ellenzéki politikusok úgy tesznek, mintha még csak nem is hallottak volna arról, hogy a hivatalos keretük többszöröséből kampányolhattak az áprilisi voksolást megelőzően. 

Ahogy arról beszémoltunk, a homályos eredetű, külföldi milliárdokhoz köthető befolyásolási kísérlet részleteinek a feltárására számos vizsgálat indult. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást, de vizsgálódnak a nemzetbiztonsági szolgálatok, az Állami Számvevőszék, valamint a Nemzeti Adatvédelmi Hivatal is.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Előző sztori

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Következő sztori

Spórol a magyar: radikálisan visszaesett a hazai gázfogyasztás