Sport

Újabb hihetetlen magyar teljesítmény, most az Anktartiszon

Újabb hihetetlen magyar teljesítmény, most az Anktartiszon

2022. december 2., péntek
Újabb hihetetlen magyar teljesítmény, most az Anktartiszon

A női mezőnybenLubicsSzilvia győzedelmeskedett az Antarktiszon megrendezett ultramaratonon, Roskovics Miklós pedig az ötödik helyen ért célba a hatnapos viadalon. A verseny hivatalos honlapja szerint a 48 évesLubicsaz extrém körülmények ellenére több mint 197 kilométert teljesített, sőt, a verseny csütörtöki zárónapján futotta a legtöbbet, 50,4 kilométert, ezzel pedig 23 ország 43 indulója - ebből tíz női versenyző - közül összetettben hatodik lett. Roskovics Miklósnak sikerült átlépnie a 200 kilométert, így az előkelő ötödik helyen végzett az Antarktisz-futáson, amelyen az amerikai Matthew Cavanaugh futotta a legtöbbet (236,7 km), de neki sem sikerült elérnie a 250 km-es álomhatárt.

SIVATAGBÓL A JÉGVILÁGBA

A Lubics Szilvia közösségi oldalára feltöltött élménybeszámolók alapján az eseményen mindig az adott nap időjárási viszonyai határozták meg a futamok hosszát, és sokszor azt sem lehetett tudni, hogy a versenyzők meddig haladhatnak a kijelölt útvonalon. A futónő másfél hónappal ezelőtt teljesítette a Moab 240 kihívást az amerikai sivatagban, ahol 383 kilométer után harmadikként haladt át a célvonalon.

NEm mindennapi kép egy naem mindennapi futóversenyről (Fotó: facebook.com/lubicsszilvia)

Lubics Szilvia teljesítményáhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.