Több szegedi sportoló is az év legjobbjai között

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 58 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, a legjobbak között több szegedi sportoló nevét is megtaláljuk.

A Tornádó Team Szeged gyorsasági görkorcsolyázója, Gardi Dominika már nyolcadik alkalommal érdemelte ki a szakágban az év legjobbja a címet. Az idei téli olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolyában, a vegyes váltóval olimpiai bronzérmet szerző Jászapáti Petra a szakág legjobbja lett idén is. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzőjének hetedik alkalommal ítélték oda a címet.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Bár még kora miatt nem indulhat a felnőttek mezőnyében, Gémes Levente ifi világbajnoki ezüstérme után az év ökölvívója lett Magyarországon, a Szeged BC versenyzője először kapta meg az elismerést. Szintén első alkalommal lett az év rögbi játékosa, 15-ös rögbiben a Fit World Gorillák játékosa Márki Roland. A Tekézőknél a Zengő Alföld Szeged tekése, Zapletán Zsobort másodszor választotta a szakszövetség az év legjobbjának. Olasz Anna remek évet tudhat maga mögött, a hazai rendezésű világbajnokságot is éremmel zárta, a Szegedi Úszó Egylet úszója a nyíltvízi úszásban másodszor érdemelte ki az év legjobbja címet.

(Fotó:Nemzeti Sport)

Kajak-kenuban az idei évben szép sikereket elérő, az MVM Szeged színeiben kenuzó Nagy Bianka társával, a tiszaújvárosi Bragato Giadaval először lett a legjobb, a férfiaknál az algyői, de győri színekben induló olimpiai bajnok Kopasz Bálint negyedszer kapta az elismerést.

VIDEÓ A CIKKBEN!
Előző sztori

Orbán Viktor: a nyugdíjasok számíthatnak ránk!

Következő sztori

A baloldali médiát is a külföldi érdekek irányítják