Sport

Több szegedi sportoló is az év legjobbjai között

Több szegedi sportoló is az év legjobbjai között

2022. december 13., kedd
Több szegedi sportoló is az év legjobbjai között

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 58 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, a legjobbak között több szegedi sportoló nevét is megtaláljuk.

A Tornádó Team Szeged gyorsasági görkorcsolyázója, Gardi Dominika már nyolcadik alkalommal érdemelte ki a szakágban az év legjobbja a címet. Az idei téli olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolyában, a vegyes váltóval olimpiai bronzérmet szerző Jászapáti Petra a szakág legjobbja lett idén is. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzőjének hetedik alkalommal ítélték oda a címet.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Bár még kora miatt nem indulhat a felnőttek mezőnyében, Gémes Levente ifi világbajnoki ezüstérme után az év ökölvívója lett Magyarországon, a Szeged BC versenyzője először kapta meg az elismerést. Szintén első alkalommal lett az év rögbi játékosa, 15-ös rögbiben a Fit World Gorillák játékosa Márki Roland. A Tekézőknél a Zengő Alföld Szeged tekése, Zapletán Zsobort másodszor választotta a szakszövetség az év legjobbjának. Olasz Anna remek évet tudhat maga mögött, a hazai rendezésű világbajnokságot is éremmel zárta, a Szegedi Úszó Egylet úszója a nyíltvízi úszásban másodszor érdemelte ki az év legjobbja címet.

(Fotó:Nemzeti Sport)

Kajak-kenuban az idei évben szép sikereket elérő, az MVM Szeged színeiben kenuzó Nagy Bianka társával, a tiszaújvárosi Bragato Giadaval először lett a legjobb, a férfiaknál az algyői, de győri színekben induló olimpiai bajnok Kopasz Bálint negyedszer kapta az elismerést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.