Temetkezik a környezetgazdálkodás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 26 millió forint értékben írt ki pályázatot a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. koporsók és temetési eszközök beszerzésére. A teljes öszeget azonban nem muszáj erre költeni a kiírás szerint.

Kevesen tudják talán, de a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek temetkezési részlege is van. Ehhez többféle termék kell, ehhez írtak most ki beszerzési pályázatot, ami két részből áll: az első az urnás és hamvasztásos temetések eszközei vonatkozik, a másik a koporsókra. Urnákból 616 darabot, koporsóból 129-et vennének az egyéb temetési kiegészítők mellett.

A temetéseket rendeletek szabályozzák, Szegeden egy sor különböző sírhelyet sorolnak fel. Nemrég azonban a közgyűlés arról döntött, hogy megemeli a temetkezés díját. Mostanáig egy felnőtt egyszemélyes II. osztályú sírhely 25 évre 66 ezer 100 forintba került, viszont ha valaki a rendelet hatályba lépése, vagyis augusztus eleje után hunyt el, a hozzátartozóinak már 87 ezer forintot kell fizetni ugyanezért.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Még mindig döcög az ellátás a benzinkutakon

Következő sztori

Novák Katalin Irakba látogat