Krimi

Rágyújtotta alvó ismerőseire a házat egy román férfi Makón

Rágyújtotta alvó ismerőseire a házat egy román férfi Makón

2022. december 19., hétfő
Rágyújtotta alvó ismerőseire a házat egy román férfi Makón

Vádat emeltek egy román állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly októberben Makón felgyújtott egy épületet, amelyben ketten aludtak - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője lapunkat.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit minősített emberölés kísérletével, valamint magánlaksértéssel és rongálással vádolják.

A férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával. Több ismerősükkel együtt egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádirat szerint a férfi féltékeny volt az élettárására, 2021. október 27-én italozni kezdett, dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle.

A vádlott éjszaka a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba, és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezetére, amelynek kamrájából még időben sikerült kimenekülnie az ott alvó házaspárnak, és a gázpalackot is ki tudták vinni.

A helyszínre érkező tűzoltók a lángokat még azelőtt megfékezték, hogy azok átterjedtek volna a főépületre. A férfi a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta felgyújtani a disznóólat is, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte, és eloltotta a lángokat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.