Nem táncol a hóember: akár 15 fok is lehet szilveszterkor

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha valaki szilveszteri hógolyózásról vagy újévkor táncoló hóemberekről álmodozott, az ne reménykedjen tovább: olyan kora tavaszias időnk van – és lesz is egész héten -, hogy néhol már a hóvirág is nyílik.

Az utóbbi napokban olyan rendkívül meleg, kora tavaszias időjárás köszöntött ránk – épp karácsonykor -, hogy a természet is összezavarodott: több helyen bimbózik az illatos hunyor és a hóvirág, de valahol a fák is virágozni kezdtek.

Bár a tavaszias időjárást egy kedden érkező hidegfront megtöri kicsit, ami miatt szerdán és csütörtökön is 10 fok alatt marad a hőmérséklet, ezt rögtön egy újabb felmelegedés követi majd:

Szilveszterre ismét fátyolfelhős, tavaszi időnk lesz, 10-15 fokos maximumokkal, ami délnyugaton akár 16-17 fok is lehet.

Nem várható számottevő változás újév napján sem: a sok fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor főleg hazánk északkeleti harmadán erősen felhős, párás területek is lesznek, ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, a déli, délnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik.

(via 24.hu)

Előző sztori

Idén sem lehet petárdázni szilveszterkor

Következő sztori

Jótékonysági mez árverést indít Ruzsa Roland