Sport

Nem bírt a Nyíregyházával a Szeged-Csanád GA

Nem bírt a Nyíregyházával a Szeged-Csanád GA

2022. december 4., vasárnap
Nem bírt a Nyíregyházával a Szeged-Csanád GA

Hiába volt több helyzete a kék-feketéknek, egy pontot elvitt a Szent Gellért Fórumból a Szpari.

Miután a PMFC nem kis meglepetésre kikapott a Dorog vendégeként, abban a tudatban léphetett pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza ellen, hogyha nyer, feljutó helyen állhat az NB II bajnokság féltávjánál.

Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdtek a kék-feketék és már a találkozó elején büntetőhöz jutottak, de Bíró Bence tizenegyese a kapufán csattant.

A komoly mezőnyfölény végül a 31. percben érett góllá: Szakály Dénes beadását a saját nevelésű Papp Áron csúsztatta a hosszú sarokba.

Papp Áron a harmadik gólját szerezte a bajnokságban (Fotó: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor)

A második játékrészben sem változott a meccs képe: futószalagon dolgozták ki a helyzeteket a szegediek, ám Fejér Csongor bravúrt bravúrra halmozott a Nyíregyháza kapujában.

Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát: a 66. minutumban Szilágyi Zoltán hibáját kihasználva a csereként beálló Pantovics Nikola révén egyenlített a Szpari.

A hajrában mindkét együttes sokat tett a győztes gól megszerzéséért, ám újabb találat nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a negyedik helyről várhatja az év utolsó mérkőzését: jövő vasárnap az MTK Budapest látogat a Szent Gellért Fórumba. A 18 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
SZEGED-CSANÁD GA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1 (1–0)
Szeged
, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Erdős József (Buzás Balázs, Nagy Viktor)
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Simon Á., 75.) – Papp Á., Gajdos, Kundrák (Kővári, 75.) – Bíró B. (Haruna, 64.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B., Szokol, Gengeliczki, Deutsch B. – Sigér Á. (Gresó, 67.), Csősz (Márkus, 67.) – Pekár (Oláh B., 80.), Pataki B., Ramos (Kovács A., 80.) – Adamcsek (Pantovics, 63.). Megbízott edző: Lengyel Roland
Gólszerző: Papp Á. (30.), ill. Pantovics (66.)

Alekszandar Sztevanovics: – Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk a játékot, és sajnálom, hogy kihagytuk a tizenegyest, de folytattuk a jó játékot, és vezetést szereztünk. Ám kihagytunk pár helyzetet, elkövettünk hibákat, amit nem igazán tudok hová tenni.
Lengyel Roland:
 – Három dolog miatt is boldog vagyok: először mert régen voltam a szülővárosomban, észép emlékek fűznek Szegedhez, aztán megvolt a stabil játékunk, harmadszor pedig pontot szereztünk idegenben. Volt szerencsénk is, az első félidőt kihúztuk, majd a második félidőben már feljavultunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.