Nem bírt a Nyíregyházával a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába volt több helyzete a kék-feketéknek, egy pontot elvitt a Szent Gellért Fórumból a Szpari.

Miután a PMFC nem kis meglepetésre kikapott a Dorog vendégeként, abban a tudatban léphetett pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza ellen, hogyha nyer, feljutó helyen állhat az NB II bajnokság féltávjánál.

Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdtek a kék-feketék és már a találkozó elején büntetőhöz jutottak, de Bíró Bence tizenegyese a kapufán csattant.

A komoly mezőnyfölény végül a 31. percben érett góllá: Szakály Dénes beadását a saját nevelésű Papp Áron csúsztatta a hosszú sarokba.

Papp Áron a harmadik gólját szerezte a bajnokságban (Fotó: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor)

A második játékrészben sem változott a meccs képe: futószalagon dolgozták ki a helyzeteket a szegediek, ám Fejér Csongor bravúrt bravúrra halmozott a Nyíregyháza kapujában.

Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát: a 66. minutumban Szilágyi Zoltán hibáját kihasználva a csereként beálló Pantovics Nikola révén egyenlített a Szpari.

A hajrában mindkét együttes sokat tett a győztes gól megszerzéséért, ám újabb találat nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a negyedik helyről várhatja az év utolsó mérkőzését: jövő vasárnap az MTK Budapest látogat a Szent Gellért Fórumba. A 18 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
SZEGED-CSANÁD GA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1 (1–0)
Szeged
, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Erdős József (Buzás Balázs, Nagy Viktor)
SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Simon Á., 75.) – Papp Á., Gajdos, Kundrák (Kővári, 75.) – Bíró B. (Haruna, 64.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B., Szokol, Gengeliczki, Deutsch B. – Sigér Á. (Gresó, 67.), Csősz (Márkus, 67.) – Pekár (Oláh B., 80.), Pataki B., Ramos (Kovács A., 80.) – Adamcsek (Pantovics, 63.). Megbízott edző: Lengyel Roland
Gólszerző: Papp Á. (30.), ill. Pantovics (66.)

Alekszandar Sztevanovics: – Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk a játékot, és sajnálom, hogy kihagytuk a tizenegyest, de folytattuk a jó játékot, és vezetést szereztünk. Ám kihagytunk pár helyzetet, elkövettünk hibákat, amit nem igazán tudok hová tenni.
Lengyel Roland:
 – Három dolog miatt is boldog vagyok: először mert régen voltam a szülővárosomban, észép emlékek fűznek Szegedhez, aztán megvolt a stabil játékunk, harmadszor pedig pontot szereztünk idegenben. Volt szerencsénk is, az első félidőt kihúztuk, majd a második félidőben már feljavultunk.

Előző sztori

Kifogásolt a levegő minősége Szegeden

Következő sztori

Orbán Viktor áldott adventet kívánt