Egyetem

Nagyszabású korszerűsítés kezdődik az SZTE gyakorlóiskolájában

Nagyszabású korszerűsítés kezdődik az SZTE gyakorlóiskolájában

2022. december 9., péntek
Nagyszabású korszerűsítés kezdődik az SZTE gyakorlóiskolájában

Uniós támogatással mintegy 2 milliárd forintból korszerűsítik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és két-két gyakorlóiskoláját.

Rovó László, az SZTE rektora a fejlesztéseket bemutató pénteki rendezvényen hangsúlyozta, az egyetem egyik legfontosabb feladata a régió szakember-utánpótlásának biztosítása. A lehető legmagasabb színvonalú tanárképzés alapvető fontosságú a társadalom számára - mondta a professzor.

Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója elmondta, a tanárképzés átalakulása nyomán 2024 elejétől a negyedik félévtől egészen a tizedik félévig tanítási gyakorlaton vesznek részt a pedagógusjelöltek a vezető mentortanárok irányításával.

Jövő őszig felújítják az iskola 55 tantermét, a közösségi tereket, tanári szobákat, szertárakat, irodákat, kijavítják az épület tetőjét, s fejlesztik az alagsor eddig kihasználatlan helyiségeit. Bővítik a wifi-hálózatot, 21 interaktív kijelzőt vásárolnak, kialakítanak egy informatikai skill labort, valamint lecserélik az informatikai szaktantermek számítógépeit - tudatta az igazgató.

Zsigriné Sejtes Györgyi, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója közölte,

az intézményben 33 tantermet újítanak fel, a tanárjelölteknek többfunkciós okos csoportszobákat alakítanak ki, 15 videokonferencia-rendszert telepítenek, táblagépeket, iskolabútorokat vásárolnak, az udvaron pedig nyitott tanterem épül az ökotudatos képzések helyszínéül.

Via: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.