Nagy István szerint a “bespájzolás” miatt lehet átmeneti hiány az árstopos termékekből

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy István agrárminiszter az Inforádiónak adott interjújában elmondta, szerinte mi tudja megállítani az élelmiszerárak inflációját. A miniszter reméli, hogy abban a pillanatban, hogy vége lesz a háborúnak és a világ normális menete helyreáll, megfékeződik és reméli, hogy teljességgel mérséklődik is.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e még olyan élelmiszerárak, mint amilyenek a háború előtt sok évig voltak, azt mondta:

A háború előtti árak szerintem nem fognak visszajönni, mert a világ egy másik állapotában lesz akkor, amikor vége lesz a háborúnak. De hogy a növekedés nem lesz ekkora, abban ezer százalékig biztos vagyok, így a normális mértékű infláció fog bekövetkezni az élelmiszerek piacán is, mint ahogy az élet más területén is.”

fogalmazott az agrárminiszter.

Az agrárminiszter kitért arra is, hogy szerinte a konkrét termelési problémák hiányában csak a „vásárlási láz”, „a pánikvásárlás”, a szükségesnél több termék bespájzolása az oka annak, hogy időnként nem található termék a polcokon az ársapkás termékekből, de mint mondta, „holnapra lesz”, tehát megoldódik ez a kihívás.

A tojás ársapkája kapcsán hangsúlyozta: a magyar termelés a mindennapi felhasználás 80-85%-át tudja biztosítani, de az ünnepek körül, amikor megemelkedik a fogyasztás, akkor hoznak be a tojáscsomagoló szereplők importból tojást.

Előző sztori

Ezt ígérte a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

Következő sztori

Novák Katalin: a béke és biztonság még jobban felértékelődött