Gazdaság

Nagy István szerint a "bespájzolás" miatt lehet átmeneti hiány az árstopos termékekből

Nagy István szerint a "bespájzolás" miatt lehet átmeneti hiány az árstopos termékekből

2022. december 1., csütörtök
Nagy István szerint a "bespájzolás" miatt lehet átmeneti hiány az árstopos termékekből

Nagy István agrárminiszter azInforádiónak adott interjújában elmondta, szerinte mi tudja megállítani az élelmiszerárak inflációját. A miniszter reméli, hogy abban a pillanatban, hogy vége lesz a háborúnak és a világ normális menete helyreáll, megfékeződik és reméli, hogy teljességgel mérséklődik is.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e még olyan élelmiszerárak, mint amilyenek a háború előtt sok évig voltak, azt mondta:

A háború előtti árak szerintem nem fognak visszajönni, mert a világ egy másik állapotában lesz akkor, amikor vége lesz a háborúnak. De hogy a növekedés nem lesz ekkora, abban ezer százalékig biztos vagyok, így a normális mértékű infláció fog bekövetkezni az élelmiszerek piacán is, mint ahogy az élet más területén is."

fogalmazott az agrárminiszter.
https://www.youtube.com/watch?v=Rd-4cUzWrBA&ab_channel=InfoR%C3%A1di%C3%B3-Infostart

Az agrárminiszter kitért arra is, hogy szerinte akonkrét termelési problémák hiányában csak a „vásárlási láz”, „a pánikvásárlás”, a szükségesnél több termék bespájzolása az oka annak, hogy időnként nem található termék a polcokon az ársapkás termékekből, de mint mondta, „holnapra lesz”, tehát megoldódik ez a kihívás.

A tojás ársapkája kapcsán hangsúlyozta: a magyar termelés a mindennapi felhasználás 80-85%-át tudja biztosítani, de az ünnepek körül, amikor megemelkedik a fogyasztás, akkor hoznak be a tojáscsomagoló szereplők importból tojást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.