Megtámadtak egy börtönőrt a Csillag Börtönben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtámadtak egy szegedi börtönőrt, miközben az egy férfi személyes tárgyait ellenőrizte. A sértett kisebb sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben töltő elítélttel szemben a személyes tárgyai átvizsgálását rendelték el 2021. júniusában.

Az ellenőrzés során a zárkában a vádlott közölte a börtönőrökkel, hogy ezt vele nem tehetik meg, majd kiabálni kezdett. A vádlott mögött elhelyezkedő börtönőr erre biztonsági okból testi kényszert alkalmazva el akarta vezetni a férfit, aki a fogásból magát kiszabadítva ököllel arcon ütötte a sértettet.

Ezt észlelve a sértett kollegája a további bántalmazás elkerülése érdekében a vádlottat földre vitte, majd a dühöngő férfit elvezették. A sértett börtönőr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat korábban 6 alkalommal ítélték letöltendő börtönbüntetésre hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A járási ügyészség a többszörös visszaeső férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolja. Ha a férfi beismeri bűnösségét, 7 év fegyházbüntetést kaphat.

Előző sztori

Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokságra

Következő sztori

Orbán Viktor részt vett az EU-csúcsot előkészítő kormányfői egyeztetésen