Gazdaság

Meghosszabbítaná a kormány az árstopot

Meghosszabbítaná a kormány az árstopot

2022. december 9., péntek
Meghosszabbítaná a kormány az árstopot

A Portfolioarról értesült, hogy az élelmiszerárak befagyasztása nagy támogatottságot élvez a kormányzati körökben és akár húsvétig is fenntartanák azt.

A lap szerint a legutóbbi kormányülésen már szóba is került az élelmiszerárstop témája, ami jelenleg december 31-ig van érvényben. A lap azonban több forrásból is úgy tudja, hogy áprilisig velünk maradhat.

Mindemellett a lap információi szerint nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba helyezett a kormányzat, mivel nem tetszik a kabinetnek, hogy az árstopos termékek körében egyre drasztikusabb az élelmiszerhiány.

A lap forrásai arra panaszkodnak, hogy a kereslet fokozódik, de a kínálat nem nő, ugyanis nem érdeke a kereskedőknek az elvárt mennyiségnél többet adni az elszenvedett veszteségek miatt.

A kiskereskedelmi szektorra rálátó források szerint a hosszabbítással a vártnál magasabb inflációs pálya garantált. Ugyansi az árstopos termékeken keletkező veszteség szétterül más termékekre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.