Meghosszabbítaná a kormány az árstopot

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Portfolio arról értesült, hogy az élelmiszerárak befagyasztása nagy támogatottságot élvez a kormányzati körökben és akár húsvétig is fenntartanák azt.

A lap szerint a legutóbbi kormányülésen már szóba is került az élelmiszerárstop témája, ami jelenleg december 31-ig van érvényben. A lap azonban több forrásból is úgy tudja, hogy áprilisig velünk maradhat.

Mindemellett a lap információi szerint nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba helyezett a kormányzat, mivel nem tetszik a kabinetnek, hogy az árstopos termékek körében egyre drasztikusabb az élelmiszerhiány.

A lap forrásai arra panaszkodnak, hogy a kereslet fokozódik, de a kínálat nem nő, ugyanis nem érdeke a kereskedőknek az elvárt mennyiségnél többet adni az elszenvedett veszteségek miatt.

A kiskereskedelmi szektorra rálátó források szerint a hosszabbítással a vártnál magasabb inflációs pálya garantált. Ugyansi az árstopos termékeken keletkező veszteség szétterül más termékekre is.

Előző sztori

Egy éves lett a Pick Aréna

Következő sztori

Lázár János is mekizett egyet Makón