Legalja: gyertyatartókat és bibliákat lopott egy férfi egy szegedi templomból

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a nyáron kegytárgyakat vitt el az egyik szegedi templomból tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 24-én, kora délután bement egy belvárosi templomba, majd az oltáron elhelyezett két gyertyatartót valamint egy bibliát a szatyrába rejtve hamarosan távozott onnan.

A férfit a templom lelkésze ezt követően a városban felismerte és a rendőrök kiérkezéséig kísérőjével visszatartotta. Az ellopott, száztízezer forint összértékű tárgyakat az elkövetőnél megtalálták, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat különös, többszörös visszaesőként, vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Erősödött a forint a benzinársapka eltörlése után

Következő sztori

Elgázoltak egy biciklist a Vadkerti térnél