Kitették az új Csongrád-Csanád vármegye táblát a 47-es úton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vármegyék lesznek 2023. január elsejétől a megyékből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek országszerte 714 új megyehatár-jelző táblát kell újévig felszerelnie. Csongrád-Csanádban szombaton cserélték le a Békés- és Csongrád-Csanád megye közötti táblákat – számolt be a Délmagyar. A lap egy fotót is közölt, amelyen az új vármegye tábla látható a 47-es főút mentén, Orosháza és Székkutas-Kakasszék között.

Fotó: Délmagyar

Mint ismert, az országgyűlés idén nyáron módosította az Alaptörvényt, ebben rendelkeztek a megyék vármegyékre nevezéséről. Az indoklás szerint „a vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek. Emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti. A vármegye kifejezés használatával jobban hangsúlyozható, hogy a magyar államszervezés és államszerkezet központi gondolati motívuma a nemzeti szuverenitás és ezen keresztül az európai civilizáció sarokköveinek megvédése”.

Előző sztori

Földrengés volt Magyarországon!

Következő sztori

Radikális korlátozásokat vezetett be az Aldi egy héttel karácsony előtt