Közélet

Kitették az új Csongrád-Csanád vármegye táblát a 47-es úton

Kitették az új Csongrád-Csanád vármegye táblát a 47-es úton

2022. december 17., szombat
Kitették az új Csongrád-Csanád vármegye táblát a 47-es úton

Vármegyék lesznek 2023. január elsejétől a megyékből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek országszerte 714 új megyehatár-jelző táblát kell újévig felszerelnie. Csongrád-Csanádban szombaton cserélték le a Békés- és Csongrád-Csanád megye közötti táblákat – számolt be a Délmagyar. A lap egy fotót is közölt, amelyen az új vármegye tábla látható a 47-es főút mentén, Orosháza és Székkutas-Kakasszék között.

Fotó: Délmagyar

Mint ismert, az országgyűlés idén nyáron módosította az Alaptörvényt, ebben rendelkeztek a megyék vármegyékre nevezéséről. Az indoklás szerint „a vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek. Emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti. A vármegye kifejezés használatával jobban hangsúlyozható, hogy a magyar államszervezés és államszerkezet központi gondolati motívuma a nemzeti szuverenitás és ezen keresztül az európai civilizáció sarokköveinek megvédése”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.