Illegális bevándorlás

Kínozva, sanyargatva csempésztek migránsokat

Kínozva, sanyargatva csempésztek migránsokat

2022. december 1., csütörtök
Kínozva, sanyargatva csempésztek migránsokat

Idén februárban hét személy csempészésén értek tetten a röszkei határátkelőhelyen. Viszont ahogy megpróbálta átcsempészni őket, az egészen különleges.

A vádirat szerint 400 euró ellenében egyezett meg megbízójával a férfi, hogy migránsokat juttat el Szerbiából Bécsbe.

A csempészéshez a menekülteket üres hangfal-ládákba rejtette.

A végrehajtás sikere érdekében a vádlott iparkamarai okmányt is kiállíttatott a szállítandó zenei eszközökre, majd február 26-án az esti órákban Kikinda közelébe hajtott a járművel. Itt egy tettestársa az előzetesen a furgonba egymásra bepakolt hangfalak közül az alsókba elbújtatott hét indiai állampolgárt, majd visszaerősítette rájuk azok sűrű, szivacsos borítását.

A szerb-magyar határon a feltorlódott kocsisor miatt csak másnap kora reggel tudott bejelentkezni Röszkénél Magyarországra. Itt a furgon átvizsgálása során a pénzügyőrök megtalálták a csempészett személyeket, akik addigra órák óta magzatpózban – hat fő esetében párosával – kuporogtak az átalakított hangfalládákban.

Az utazás a határsértők számára lelkileg és testileg is megterhelő volt, mivel alig kaptak levegőt és nem tudtak megmozdulni - mire megtalálták őket, végtagjaik erősen elzsibbadtak.

Az elkövetőt a járási ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A felhasznált videó-illetve képfelvételeket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal készítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.