Két év szünet után ismét megrendezték az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepségét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az ÁGOTA Alapítvány két év szünet után ismét megrendezte a hagyományos karácsonyi ünnepségét a Szent Gellért Fórumban.

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt más módon ünnepelték a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekkel a karácsonyt, idén viszont ismét együtt tölthették ezt az ünnepet.

A programot Mihálffy Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg Ady Endre Karácsonyi Rege című versének elszavalásával. Ezt követően Juhász Tünde, az Építési és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, a mai ajándékozás is azt a köteléket erősíti, mely ezt a közösséget összetartja.

Czunyiné Bertalan Judit, Észak-nyugat Magyarország fejlesztési kormánybiztosa pedig arról beszélt, hogy azért jó ide jönni, mert itt mindig otthon van.

Kiss-Rigó László megyéspüspök köszönetet mondott az alapítvány és a szolgáltató munkatársainak, illetve a nevelőszülőknek, és a keresztény katolikus ihletettségű szervezet legnagyobb ünnepe előtt pár nappal örömteli készülődést kívánt az Ágota közösség nagy családjának.

Csongrád-Csanád megye nemrégiben kinevezett főispánja, Róth Márton is felszólalt a rendezvényen. Beszédében emlékeztetett: Isten is nevelőszülőkre bízta gyermekét, ennek apropóján pedig megköszönte azok munkáját, akik szintén ilyen formában gondoskodnak a fiatalokról. Az Ágota alapítványnak és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak pedig azt, hogy szebb és reménnyel teli jövőre adnak esélyt a gyerekeknek.

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár utolsó felszólalóként azt emelte ki, hogy a gyermekvédelemben két dolog biztos: az Ágota tábor és az Ágota karácsony.

A rendezvényre az ÁGOTA szolgáltatási területének 13 megyéjéből 750 nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett, akiket – támogatóknak köszönhetően – személyre szóló karácsonyi ajándékokkal leptek meg.

A köszöntők után a gyermekek ünnepi műsorral léptek fel, majd a vacsorát követően megkapták azt az ajándékcsomagot, amit az „Angyalkának” írt levelükben kértek.

Fotó: Gémes Sándor

Előző sztori

Gulyás Gergely: a következő év nehéz lesz, valószínűleg 2010 óta a legnehezebb

VIDEÓ A CIKKBEN
Következő sztori

Percekig küzdött egymással két kamion az M5-ösön