Jótékonysági ételosztást rendeztek a rászorulóknak Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jótékonysági ételosztást rendezett a rászorulóknak az újszegedi, nappali melegedőben a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete csütörtökön – számolt be a Délmagyar. A lap cikke szerint a 15 éve alakult szervezet rendszeresen támogatja a nélkülözőket, péntekenként Tápai utcai klubhelyiségükben osztanak gyümölcsöt, ruhát és hideg élelmet. A karácsony utáni szeretetebéd szintén régi hagyománya a civileknek. 

Karácsony előtt viszonylag sok ételosztást tartanak városszerte, az ünnep után azonban alig. Ezért szoktuk mi Szilveszter előtt tartani –nyilatkozta a lapnak Tóth Bogyó István, az egyesület elnöke. 

Csütörtökön csaknem négyszáz adag étellel érkeztek a nappali melegedőbe, ahová dél közeledtével folyamatosan érkeztek a hajléktalanok. Volt, aki helyben fogyasztotta el az ételt, mások elvitték magukkal későbbre.

A civilek ez alkalommal gombás-szejtános gulyáslevessel kedveskedtek a nélkülözőknek.

Tóth Bogyó István elmondta, egy adag étel előállítási költsége körülbelül hétszáz forint, amelyet az egyesület tagjai saját erőből finanszíroznak. Ahogy fogalmazott, nem tudja, meddig bírják anyagilag, mert sok a rászoruló – olvasható a cikkben.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar

Előző sztori

Tavaszias idővel ér véget az év

Következő sztori

Orbán Viktor gratulált Benjamin Netanjahunak a hatodik kormánya megalakítása alkalmából