Szórakozás

Így dobja fel a szilveszteri bulit!

Így dobja fel a szilveszteri bulit!

2022. december 31., szombat
Így dobja fel a szilveszteri bulit!

Előkészítve a pezsgő, a malac, a lencse, a barátok is meghívva a házibulira, mégis egy dögunalom eljutni az éjfélig? Vagy netán kezdenek kikopni a barátokkal töltött szilveszterek? Itt van néhány egészen egyszerű játék, ami családok, baráti társaságok, gyermekek és szüleik is játszhatnak - meg persze jónéhány ötlet, amit érdemes lehet kipróbálni.

A húsvéttal és a karácsonnyal ellentétben a szilveszter nem egy kőbe vésett ünnep, többnyire csak urbánus hagyományok jellemzik. Még mielőtt egyből szemet vetne arra a népi szokásra, hogy malacot illetve lencsét szokás enni ilyenkor: ezek újév napján szokások, nem december 31-én.

Szilveszter ugyanis mára már, ha úgy tetszik, ,,plebejus" ünneppé vált. Mondjuk ki: a legtöbben ilyenkor csak egy jó okot találunk arra, hogy úgy bulizzunk, ahogy a csövön kifér, ahogy nekünk tetszik.

Hogy ki hogyan bulizik, az más kérdés, mindenesetre igen élénk a turizmus ilyenkor - Szeged is a legkeresettebb szilveszteri helyszínek közt van. De miért jelentené ez a nap feltétlenül azt, hogy csak a sárga földig leigyuk magunkat és hajnalig bulizzunk, mikor ennél sokkal szórakoztatóbb tud lenni az óév-búcsúztatás? Erre mutatunk néhány ötletet.

Éjszakai fürdőzés

Nem szeretnénk reklámozni egyik spa-t vagy wellness-központot sem, de a párkapcsolatban élők számára nehezen lehetne elképzelni romantikusabbat egy éjszakai jacuzzinál vagy termálfürdőnél. Ráadásul ebben az állapotban az alkohol is másként hat. Pláne szilveszterkor.

Activity helyett

Aki esetleg már unásig játszották volna az ilyenkor szokásos társasjátékokat (habár tudjuk, hogy van, aminek az újrajátszhatósága végtelen), tudunk két olyan játékot mondani, ami hasonlít hozzá, de lényegében egy papír és egy írószer is elég hozzá - vagy még annyi sem szükséges.

Az egyik a Ki vagyok én?, ami egy klasszikusnak számít: Barkochba személyekkel. Itt kizárólag fiktív, valós, élő vagy történelmi személyekre és velük kapcsolatosan kérdezhetünk rá. A többieknek kizárólag eldöntendő választ szabad adniuk. Ennél valamivel összetettebb a Concept nevű társasjáték, ami egy Barkochba-Activity szerelemgyermeknek is mondható.

Aki ismerte az igen hosszú és szövevényes életpályát befutott Beugrót, annak a stoptrükk valószínűleg ismerős lehet. Itt a lényeg némi improvizáció és színészkedés: egy adott, főleg mozgásközpontú szituációt egy adott ponton a 'Stop!' szóval egy másik játékos megállít, és egy teljesen új szituációt elkezd, miután egy előző játékos pozícióját felvette. Bár elsőre taszítónak hangozhat, hogy mozogni és színészkedni kell egy játékban - márpedig ebben elég sokat kell -, mégse feledjük: az év utolsó napja van. És ezen a napon aligha lehet találni nagyobb szórakozást annál, minthogy egy társaság színházat csinál.

Dekorációk

Apróság ugyan, de mivel az ördög a részletekben rejlik, érdemes adni a dekorációra. A konfetti és a szerpentin felett már eljárt az idő, mivel senki nem szeret takarítani utánuk. Pedig a szilveszteri dizájn lehet szórakoztató és hulladékmentes is:

  • Vághatunk ki színes kartonpapírból bajuszt és kalapot vicces szelfikhez,
  • csokornyakkendőket rakhatunk a poharakra
  • Festhetünk lufikat, vagy akár mécsessel megrakott befőttesüvegeket,
  • vagy akár vehetünk szerencsesütiket is a pezsgő mellé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.