Hó nélkül jöhet a Mikulás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a Dunántúlon és a hegységek közelében rögvest december első napján havazott, az Alföldön nem ez a helyzet.

Igazán téliesen indult Zala megyében a meteorológiai tél, hiszen ott már december első napján havazott. A ,,lelkesedés” viszont keddre, azaz Mikulás-napjára alábbhagy. Persze, ettől még hideg lesz.

Vasárnap reggel ismét ködös és párás lesz az idő, többnyire felhős marad az ég. Elszórtan fordulhat elő eső és zápor. A középső tájakon és a Dunántúlon gyakran élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél.

Hajnalban -2, +3, délután 5-11 fok várható.

Hétfőn Csongrád-Csanád megye környékén már több órára is kisüthet a nap, másutt kisebb esővel és szitálással lehet borúsabb. A köd napközben is megmarad, hajnalban 0 és 5, délután 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddre virradóan sokfelé, napközben egyre inkább keleten eshet, az eső mellett a Bükkben, Mátrában néhol havas eső is előfordulhat. Mindeközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Északon és az Alföldön lehet szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

(Időkép)

Előző sztori

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa, volt miniszterelnöki megbízott

Következő sztori

Ársapkát vet ki az Unió az olajra, de Magyarország mentesül