Meteor

Hó nélkül jöhet a Mikulás

Hó nélkül jöhet a Mikulás

2022. december 3., szombat
Hó nélkül jöhet a Mikulás

Bár a Dunántúlon és a hegységek közelében rögvest december első napján havazott, az Alföldön nem ez a helyzet.

Igazán téliesen indult Zala megyében a meteorológiai tél, hiszen ott már december első napján havazott. A ,,lelkesedés" viszont keddre, azaz Mikulás-napjára alábbhagy. Persze, ettől még hideg lesz.

Vasárnap reggel ismét ködös és párás lesz az idő, többnyire felhős marad az ég. Elszórtan fordulhat elő eső és zápor. A középső tájakon és a Dunántúlon gyakran élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél.

Hajnalban -2, +3, délután 5-11 fok várható.

Hétfőn Csongrád-Csanád megye környékén már több órára is kisüthet a nap, másutt kisebb esővel és szitálással lehet borúsabb. A köd napközben is megmarad, hajnalban 0 és 5, délután 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddre virradóan sokfelé, napközben egyre inkább keleten eshet, az eső mellett a Bükkben, Mátrában néhol havas eső is előfordulhat. Mindeközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Északon és az Alföldön lehet szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

(Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.