Felújították a szentesi Szent Erzsébet Általános Iskolát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének felújítása, a beruházás uniós támogatással, 281 millió forintból valósult meg – közölte az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye

A Szent Erzsébet Általános Iskola és Óvoda 1911-12-ben, Dobovszky József István tervei alapján elkészült, kéttraktusú, emeletes, magyaros szecessziós épülete Szentes belvárosában található.

A tavaly júliusban indult rekonstrukció során hőszigetelést kapott a záró- és a pincefödém. A homlokzati nyílászárók felújítása energetikai szempontból és külső megjelenésben is hozzájárult az épület megújulásához.

Az iskola villamosenergia-igényének egy részét napelemek fedezik, melyek emellett javítják az épület hőtechnikai adottságait, valamint a diákok és a tanárok hőérzetét. 

A fejlesztés eredményeként a közösség egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, a város pedig egy felújított díszes ingatlannal gazdagodott – áll a közleményben.

Kiemelt kép: szentes.hu

Videó!
Előző sztori

Ilyen a fényvillamoson utazni!

Videó a cikkben!
Következő sztori

Orbán Viktor: köszönjük, Veronika néni, Mihály bácsi!