Közélet

Ez gyors volt: péntektől máris változik az üzemanyag ára

Ez gyors volt: péntektől máris változik az üzemanyag ára

2022. december 8., csütörtök
Ez gyors volt: péntektől máris változik az üzemanyag ára

holtankoljak.hu információi szerint péntektől várhatóan csökkennek az üzemanyagárak a hazai kutakon. 

A Mol a benzin esetében bruttó 8 forinttal, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forinttal csökkenti a nagykereskedelmi árat.

A jelenleg aktuális piaci árakat figyelembe véve, amennyiben érvényesítik a kutakon a fenti árváltozást, úgy az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 632 Ft/liter
  • gázolaj: 695 Ft/liter

Mint arról beszámoltunk, kedden este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli kormányinfón bejelentette, a kormány megszünteti a benzinársapkát.

Megírtuk, hogy a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy 

A KORMÁNY ARRA VALÓ TEKINTETTEL HAJTJA VÉGRE A MÓDOSÍTÁSOKAT, HOGY HATÁLYBA LÉPTEK A  KŐOLAJSZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ UNIÓS SZANKCIÓK, AMELYEK HATÁSAI AZ  ELLÁTÁSBIZTONSÁGOT VESZÉLYEZTETIK.

https://szegedma.hu/2022/12/valtozo-a-helyzet-a-szegedi-kutakon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.