Közélet

Ennyit költekezünk karácsonykor Szegeden

Ennyit költekezünk karácsonykor Szegeden

2022. december 23., péntek
Ennyit költekezünk karácsonykor Szegeden

Egy felmérés szerint átlagosan 83 ezer forintot költünk karácsonyi ajándékokra - az arány vidéken kevesebb, a fővárosban több.

Egy ezer fős felmérés alapján 83 ezer forintot költenek a magyar átlagosan karácsonyi ajándékra. Kilengések persze az ország különböző pontjain előfordulnak: Budapesten 105 forintra, míg a vidéki városokban 58 ezer forintra jön ki ugyanez az összeg.

Utóbbinál még a községekben, falvakban élők is többet költöttek a karácsonyi ajándékokra, hiszen ott 71 ezer forint jött ki.

A megyeszékhelyeken, így Szegeden is, 83 százalékos ez az arány. Az is érdekes, hogy 1000-ből 40-en egyetlen fillért nem költenek ajándékokra.

A válaszadók 88 százaléka otthon marad ebben az időszakban, egy szűk réteg azonban útra kel: 8 százalékuk belföldi, 3 százalék pedig külföldi utazást tervez.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.