Emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján azt írják: a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a 48. héten országos átlagot tekintve enyhe emelkedést mutat.

A vizsgált mintavételi helyek közül emelkedő tendencia a Budapest Déli és Központi Szennyvíztisztító Telep mintájában, valamint Békéscsabán, Debrecenben és Zalaegerszegen figyelhető meg, míg csökkenés Kecskeméten, Szekszárdon és Veszprémben észlelhető – tették hozzá.

Az NNK közölte azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja három mintavételi helyen – Szolnokon, Veszprémben és Szekszárdon – a mérsékelt, míg 19 városban (köztük Szegeden) az emelkedett tartományba esik.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 354, közülük 6 206 710-en a második, 3 902 535-en a harmadik, 399 299-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 171 056-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 109 635, az aktív fertőzötteké 13 084.

Jelenleg 828 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Előző sztori

A kormány szerint egyértelműen a szankciók a felelősek a benzinársapka megszüntetéséért

Következő sztori

Újra a nemzetbiztonsági bizottság előtt a dollárbaloldal ügye