Az SZTE Magyarország legjobb egyeteme a RUR bölcsészettudományi rangsorán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem 132 helyet javított a Round University Ranking (RUR) frissen megjelent bölcsészettudományi listáján: idén a 173. helyezést érte el a világ legjobb intézményei között, és az első helyen végzett Magyarországon – közölte az intézmény.

A Round University Ranking (RUR) moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet december 8-án jelentette meg legfrissebb, tudományterületi rangsorait.

A Szegedi Tudományegyetem 132 helyet javított a bölcsészettudományi listán: a 173. helyezést érte el idén a tavalyi 305. helyhez képest, és Magyarországon a legjobb egyetem lett.

A tematikus listán, amely a világ 847 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét rangsorolta, az SZTE az oktatást, kutatást, nemzetközi diverzitást mérő mutatók mentén is az első magyar intézmény.

Más listán is dobogón az SZTE
Az Tisza-parti egyetem a RUR orvostudományok (Medical Sciences), élettudományok (Life Sciences) és természettudományok (Natural Sciences) listáin is dobogós helyen szerepel idén magyar viszonylatban: a harmadik helyet tudhatja magáénak, míg a nemzetközi mezőnyben a 254., a 338., illetve a 368. helyen végzett ezekben a rangsorokban.

Az említettek mellett a társadalomtudományi (Social Sciences) és a műszaki tudományok (Technical Sciences) listákra is felkerült az SZTE (585. és 648. helyezés az idei évben), és így minden RUR által értékelt tudományterületen a világ legjobb intézményei között képviselteti magát.

A Round University Ranking szakterületi rangsorai ugyanazon módszertan szerint vizsgálják a világ felsőoktatási intézményeit, mint a szervezet által készített világrangsor. Az értékelés húsz mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján történik: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).

Előző sztori

Csalók élnek vissza Csányi Sándor nevével

Következő sztori

Különös szag terjeng Baktón