Az összellenzék felelőssége, hogy a szélsőbaloldal is jelen van a parlamentben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“A Szikra Mozgalom olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül vörös”

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Századi Intézet elemzője. Jámbor Andrásra, a Párbeszéd parlamenti képviselőjére utalva hangsúlyozta:

az, hogy a magyar parlamentben egy szélsőbaloldali mozgalom képviselője jelen lehet, az összellenzék felelőssége, amely nemcsak a szélsőjobbot vette magához a Jobbik formájában, hanem a szélsőbalról is szövetségeseket keresett. 

Szerinte Magyarországon nincs igény egy ilyenfajta mozgalomra, mert ez elszigetelt és szélsőséges szervezet, amely a történelmi tapasztalatok alapján nagyon sok ember érzékenységét sérti.

Nagy Ervin kijelentette, hogy a rendszerkritikus és szélsőbaloldali Szikra Mozgalom önmagát progresszív, zöldügyeket képviselő szervezetként határozza meg, amelynek célja, hogy elfogadhatóvá tegye szélsőséges nézeteit. A mozgalom esetleges térnyeréséről szólva azt mondta, hogy mivel az összellenzék is egyre szélsőségesebben politizál, fennáll annak a veszélye, hogy utcai botránypolitizálással megzavarják a társadalmi rendet és a jogbiztonságot.

“Évszázados hagyománya van a baloldali felforgató tevékenységnek”

– mondta Boros Bánk Levente annak kapcsán, hogy a Jámbor András fémjelezte Szikra Mozgalom több, fizikai agressziótól sem mentes, provokatív megmozdulást tartott. A Nézőpont Intézet igazgatója hozzátette, a kommunizmus mint illegális mozgalom szintén extrém és erőszakos volt. Az elemző minden olyan fellépést a terrorizmushoz hasonlított, ami erőszakot hordoz magában, mivel gyenge pozícióból indulnak ki a siker reménye nélkül.

“Ezeknek a mozgalmaknak vagy a megfélemlítés a céljuk, vagy a figyelemfelhívás. Amit Magyarországon tapasztalunk, az inkább kontraproduktív társadalmi hatású”

– fejtette ki Boros Bánk Levente.

A teljes cikket itt olvashatja el

Előző sztori

Baleset és nem büncselekmény történt a Kálvária sugárúton

Következő sztori

Idén is lesz Karitász vásár a Nagyáruháznál