Gazdaság

Az elmúlt évek leggyengébb esztendejét zárja a magyar ingatlanpiac

Az elmúlt évek leggyengébb esztendejét zárja a magyar ingatlanpiac

2022. december 1., csütörtök
Az elmúlt évek leggyengébb esztendejét zárja a magyar ingatlanpiac

A Duna House (DH) becslése szerint novemberben 8000 ingatlan-adásvétel volt Magyarországon, ami októberhez képest 4 százalékos, 2021 novemberéhez képest 27 százalékos csökkenés - közölte az ingatlanközvetítő csütörtökön az MTI-vel.

Éves szinten a Duna House becslése alapján több mint 118 ezer adásvétel zajlott eddig a magyarországi ingatlanpiacon, amely éves összevetésben 21 százalékos volumencsökkenés.

A hagyományosan leggyengébb hónap, a december előrejelzésével kalkulálva 125-127 ezer ingatlanpiaci tranzakcióval az elmúlt 8 év leggyengébb évét fogja zárni a magyarországi ingatlanpiac, annak ellenére hogy az első fél évben még szinte a tavalyi szinten állt - írta közleményében a Duna House.

Arra is kitértek, hogy a cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkájának a hitelközvetítő Credipass-nak a magyarországi adatai alapján a hitelpiacon is folytatódott a visszaesés. Novemberben a Credipass becslése alapján 60 milliárd forint jelzálogcélú hitel realizálódott, ami a tavalyi adathoz képest 46 százalékos, az előző hónaphoz képest 12 százalékos csökkenés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.