Politika

Volodimir Zelenszkijhez látogat Novák Katalin

Volodimir Zelenszkijhez látogat Novák Katalin

2022. november 25., péntek
Volodimir Zelenszkijhez látogat Novák Katalin

Az Index értesülése szerint Novák Katalin köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Ukrajnába indult. A lap úgy tudja, a magyar államfő először Lengyelországba utazik repülővel, és onnan Ukrajnába vonattal megy. A köztársasági elnök hivatala közölte: nem cáfolja és nem is erősíti meg az információt.

A HÁBORÚ KEZDETE ÓTA EZ A LEGMAGASABB SZINTŰ LÁTOGATÁS A MAGYAR ÁLLAM RÉSZÉRŐL.

A magyar kormány egy szerda este közzétett határozatban közölte, hogy elkötelezett Ukrajna pénzügyi támogatása mellett. Egyben utasította Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy azonnali hatállyal kezdjen tárgyalásokat Ukrajnával annak a 18 milliárd eurós pénzügyi támogatásnak az ügyében, amelyet az Európai Unió biztosítana az országnak. A Magyar Közlönyben megjelent határozat utasítja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a „18 milliárd eurós hitelből hazánkra eső 187 millió euró biztosításáról”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.