Ujhelyi István szerint is megérkeznek az uniós pénzek Magyarországra

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyílnak az uniós pénzcsapok,

alá fogják írni a partnerségi megállapodást-mondta az mfor.hu-nak adott interjúban Ujhelyi István. Az EP-képviselő úgy véli, hogy Brüsszel csak akkor adja oda a pénzt, ha a kormány betartja a korrupcióellenes vállalásait – erre ellenőrző rendszer kialakításán dolgozik a kormány.

Ujhelyi azt is elmondta, hogy Magyarországnak több évtizedes sorsa fog eldőlni fél éven belül.

A baloldali képviselő azt mondja, hogy az EU-kilépés reális veszély, ha a kormány nem igazodik az unios szabályokhoz. Ujhelyi annak ellenére látja ezt így, hogy a kormány a magyar érdekeket szem előtt tartva igyekszik mindenben kompromisszumra jutni Brüsszellel, aminek legtöbbször egyébként éppen a baloldali politikusok a gátjai.

A baloldali képviselő kitért arra is, hogy miért lépett ki az MSZP-ből és miért nem adta vissza a mandátumát. A kilépését egyértelműen azzal indokolta, hogy a szocialista párt nem tudott megújulni, holott erre többször is tett javaslatot. Azt, hogy miért nem adta vissza, az egyébként az MSZP listájáról kapott mandátumát hosszas okfejtésben magyarázta. Ebből az derül ki,hogy a szerinte neki elengedhetetlenül fontos szerepe és feladata van Brüsszelben, de azt is megjegyezte, hogy “azt, hogy miért szavaztak ránk 2019-ben, mennyi ebben az én munkám eredménye és mennyi kötődik az MSZP brandjéhez, sosem fogjuk megfejteni.” Kitért arra, hogy egyelőre egyetlen pártba sem lépett be, bár volt megkeresése.

Előző sztori

Életet mentett a szén-monoxid jelző egy szegedi lakásban

Következő sztori

Lángra kapott egy katonai csapatszállító harckocsi a Sándorfalvi úton