Újabb részletek derültek ki a horgosi lövöldözésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több száz migránst tereltek buszra és szállítottak el Horgos közeléből. Ugyanakkor mivel nem toloncolják ki őket a határról, ezért a horgosiak úgy vélik: szombaton visszatérnek.

Még csütörtök este röppentek fel a videók a neten, amelyeken az volt látható, hogy migránsok lövöldöznek egymásra. Mint később kiderült, közel 50 bevándorlót vettek őrizetbe Horgoson és környékén az eset miatt

A Délmagyarnak az egyik helyi azt nyilatkozta, valaki Horgos központjában lövöldözött, ő pedig ekkor lekuporodott a földre és az életéért imádkozott. A lakosnak először az tűnt fel, hogy szaladnak, mivel elmondása szerint ,,sohasem sietnek sehova” a migránsok. Mi több, árkon-bokron rohantak, mintha az életükért küzdenének.

Hozzátette, ez egész néhány percig tartott, utána egy lélek se volt az utcákon, még autó se mozdult. A rendőrség 40 perc alatt ért ki, a lövöldözés éjfél körül ért véget. A lövöldözéseket a falu több pontján is hallani lehetett.

Horgos végén, a Bácsk-birtok melletti migránstábort péntek délelőttre ürítették ki teljesen.

A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint az incidensnek egyet áldozata van: egy 20 év körüli migráns férfi, lőtt mellkasi sebbel. Mile Jandric, a Határrendészeti Igazgatóság vezetője a helyszínen azt mondta: Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye, a jövőben még több ilyen akcióra lehet számítani.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Megérkezett Novák Katalin Kijevbe

Következő sztori

Két szegedi úszót is a legjobbak közé választottak