Új olimpikonokat adhat az SZTE és a Magyar Úszó Szövetség együttműködése

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes írta alá a Magyar Úszó Szövetséggel azt az együttműködést, amely garancia arra, hogy a jövőben kizárólag a felsőoktatási intézmények által képzett, felkészült oktatók foglalkozhassanak az Úszó Nemzet Programba bekapcsolódó gyerekekkel – írja közleményében az egyetem.

Nyolc hazai felsőoktatási intézménnyel, köztük a Szegedi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Úszó Szövetség az évzáró gála előtt. Az oktatási rektorhelyettes szerint a megállapodás kiválóan illeszkedik az intézmény testnevelési kultúrájába, mivel köznevelési intézmény fenntartójaként az SZTE számára is fontos, hogy az iskolások ,,vízbiztosan” úszhassanak.

Wladár Sándor az Úszó Nemzet Program kapcsán azt mondta, „Ahogy egyre bővül a program, úgy lesz egyre égetőbb szükség jól képzett, a szakmát valóban értő oktatókra”.

Dr. Katona Zsolt, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézetének oktatója arról számolt be, hogy Testnevelési és Sporttudományi Intézetben működő BSc úszás szakedzői képzés  az elmúlt években több végzett szakembert adott a Magyar Úszósportnak. Míg a régióban 3, addig Szegeden 5 itt végzett hallgató tevékenykedik.

Hogy az együttműködésnek mekkora jelentősége van Szegeden, az épp a Magyar Úszó Szövetség évzáró gáláján igazolódott be: a Szövetség ugyanis két szegedi élsportolót is az év legjobbjai közé sorolt: Olasz Annát választottak az év legjobb női nyílt vízi úszójának, Pádár Nikolettet pedig az év legjobb leány utánpótláskorú úszójának.

Előző sztori

Megújul az Ópusztaszeri Emlékpark

Következő sztori

Támogatja az Európai Bizottság Magyarország helyreállítási tervének elfogadását