Több év börtönt kaptak, mert megvertek egy hajléktalant

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt évre, illetve 4 és fél évre ítélték azt a nőt és férfit, akik 2020-ban faléccel és felmosónyéllel halálra vertek egy hajléktalant a Felső Tisza-parton.

A vádirat szerint az egy párt alkotó férfi és nő 2020 szeptemberében az áldozattal italozott a Felső Tisza-parton. Valamin összevesztek, ami után a férfi és a nő nekiesett a hajléktalan férfinek. Egy faléccel és egy fém felmosónyéllel verték meg. Ezt követően pedig magára hagyták.

A magatehetetlen áldozatra órákkal később találtak rá a járókelők, akik értesítették a mentőket. A férfi azonban a kórházba szállítás közben meghalt.

A boncolás eredményeként kiderült, hogy a férfi orra és arcszerkezete teljesen összetört. A halál valódi oka azonban az lehetett, hogy több súlyosabb betegség mellett az áldozat vérzékeny is volt, emiatt pedig könnyen elvérzett.

Enyhítő körülményként az időmúlást és a vádlottak elméjének működési zavarát is figyelembe vette a bíróság. Súlyosító körülmény volt, hogy mindketten visszaesők. A kiszabott ítéletet a nő tudomásul vette, a férfi védője azonban fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Előző sztori

Spórolásba kezd a Szegedi Biológiai Kutatóközpont

Következő sztori

Foci-vb: szerdán az európai ászoké a főszerep