Krimi

Több év börtönt kaptak, mert megvertek egy hajléktalant

Több év börtönt kaptak, mert megvertek egy hajléktalant

2022. november 22., kedd
Több év börtönt kaptak, mert megvertek egy hajléktalant

Öt évre, illetve 4 és fél évre ítélték azt a nőt és férfit, akik 2020-ban faléccel és felmosónyéllel halálra vertek egy hajléktalant a Felső Tisza-parton.

A vádirat szerint az egy párt alkotó férfi és nő 2020 szeptemberében az áldozattal italozott a Felső Tisza-parton. Valamin összevesztek, ami után a férfi és a nő nekiesett a hajléktalan férfinek. Egy faléccel és egy fém felmosónyéllel verték meg. Ezt követően pedig magára hagyták.

A magatehetetlen áldozatra órákkal később találtak rá a járókelők, akik értesítették a mentőket. A férfi azonban a kórházba szállítás közben meghalt.

A boncolás eredményeként kiderült, hogy a férfi orra és arcszerkezete teljesen összetört. A halál valódi oka azonban az lehetett, hogy több súlyosabb betegség mellett az áldozat vérzékeny is volt, emiatt pedig könnyen elvérzett.

Enyhítő körülményként az időmúlást és a vádlottak elméjének működési zavarát is figyelembe vette a bíróság. Súlyosító körülmény volt, hogy mindketten visszaesők. A kiszabott ítéletet a nő tudomásul vette, a férfi védője azonban fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.