Szórakoztatással zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 16-tól a Nagyszínházban láthatja a szegedi közönség az idei év utolsó bemutatóját, ifj. Johann Strauss A denevér című operettjét Vida Péter rendezésében.

Barnák László főigazgató szerint Strauss nem hiányozhat a színház repertoárjából, A denevér remek feladat az énekkar, a tánckar és a magánénekesek számára egyaránt.

A nagyszabású produkciót a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével állítják színpadra, és nem véletlenül tűzik műsorra a színházak jellemzően szilveszterkor: önfeledt szórakozást ígérve garantálja az óév vidám búcsúztatását.

Vida Péter rendező elmondta, megtiszteltetés és egyben felelősség ezzel a darabbal dolgozni, hiszen klasszikus nagyoperettként valódi összművészeti produkcióként tekinthetünk rá. A hagyományok tiszteletben tartása mellett a friss játszási módra törekszik a társulattal, a közönség egy színvonalas, szórakoztató előadásra számíthat.

Dinyés Dániel zenei vezető kitért arra, hogy A denevér igazi operatagozatnak való feladat, ugyanis minden résztvevő számára fejlődési lehetőséget biztosít, az pedig, hogy a Szegedi Nemzeti Színház mindössze egy vendégművész, Erdős Attila meghívásával tudja bemutatni az előadást, tükrözi az operatagozat erejét, amire most, mikor Szegeden kívül átmenetileg megszűnt a vidéki operajátszás, különösen büszkék lehetnek.

(via Szegedi Nemzeti Színház)

Előző sztori

Elmegyógyintézetbe küldhetik Orbán Viktor és Botka László mániákus üldözőjét

Következő sztori

“Maga a gyalázat” a szociális törvény, kiakadtak a szocialisták