Kultúra

Szórakoztatással zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

Szórakoztatással zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

2022. november 12., szombat
Szórakoztatással zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

December 16-tól a Nagyszínházban láthatja a szegedi közönség az idei év utolsó bemutatóját, ifj. Johann StraussA denevércímű operettjétVida Péterrendezésében.

Barnák László főigazgató szerint Strauss nem hiányozhat a színház repertoárjából,A denevérremek feladat az énekkar, a tánckar és a magánénekesek számára egyaránt.

A nagyszabású produkciót a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével állítják színpadra, és nem véletlenül tűzik műsorra a színházak jellemzően szilveszterkor: önfeledt szórakozást ígérve garantálja az óév vidám búcsúztatását.

Vida Péter rendező elmondta, megtiszteltetés és egyben felelősség ezzel a darabbal dolgozni, hiszen klasszikus nagyoperettként valódi összművészeti produkcióként tekinthetünk rá. A hagyományok tiszteletben tartása mellett a friss játszási módra törekszik a társulattal, a közönség egy színvonalas, szórakoztató előadásra számíthat.

Dinyés Dániel zenei vezető kitért arra, hogyA denevérigazi operatagozatnak való feladat, ugyanis minden résztvevő számára fejlődési lehetőséget biztosít, az pedig, hogy a Szegedi Nemzeti Színház mindössze egy vendégművész, Erdős Attila meghívásával tudja bemutatni az előadást, tükrözi az operatagozat erejét, amire most, mikor Szegeden kívül átmenetileg megszűnt a vidéki operajátszás, különösen büszkék lehetnek.

(via Szegedi Nemzeti Színház)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.