Illegális bevándorlás

Súlyos fenyegetést jelentenek az erőszakos migránsok Bakondi György szerint

Súlyos fenyegetést jelentenek az erőszakos migránsok Bakondi György szerint

2022. november 16., szerda
Súlyos fenyegetést jelentenek az erőszakos migránsok Bakondi György szerint

Bakondi György annak apropóján nyilatkozott az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, hogy hétfőn, magukat irakinak valló embercsempészek Budapest közelében autósüldözés után tüzet nyitottak a velük szemben intézkedő rendőrökre, és végül a Terrorelhárítási Központ bevetésével fogták el őket.

A magyar kormány további erőfeszítéseket tesz a szerb-magyar határon a műszaki akadály megerősítésére - mondta a főtanácsadó.

Közölte, idén már 244 ezer határsértőt fogtak el a hatóságok, miközben az elmúlt év hasonló időszakában 105 ezret, vagyis fokozódik a migrációs nyomás.

Ezért a kormány a határvadászok bevetésével erősíti a határvédelmet, illetve vasbeton szerelésénél használt elemeket épít a kerítésbe, amelynek tetejére úgynevezett "hattyúnyakat" építenek, megakadályozandó a létrák használatát.

Mindez annál is inkább szükséges, mert miközben korábban a felbukkanó rendőrök elől jellemzően elfutottak a migránscsoportok, ma már egyre többször a rendőrökre támadnak - ismertette Bakondi György.

Elmondta, az emberek csempészését egy afganisztáni, illetve törökországi központú bűnözői hálózat irányítja. Ez ellen a hálózat ellen csak úgy lehet hatékonyan fellépni, ha a rendvédelmi szervek együttműködnek a titkosszolgálatokkal - tette hozzá. A főtanácsadó szerint ebben a helyzetben az Európai Uniónak további erőfeszítéseket kellene tenni az EU külső határainak védelme érdekében.

https://szegedma.hu/2022/11/ujabb-embercsempesz-balesetezett-ezuttal-zsananal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.