Súlyos fenyegetést jelentenek az erőszakos migránsok Bakondi György szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bakondi György annak apropóján nyilatkozott az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, hogy hétfőn, magukat irakinak valló embercsempészek Budapest közelében autósüldözés után tüzet nyitottak a velük szemben intézkedő rendőrökre, és végül a Terrorelhárítási Központ bevetésével fogták el őket.

A magyar kormány további erőfeszítéseket tesz a szerb-magyar határon a műszaki akadály megerősítésére – mondta a főtanácsadó.

Közölte, idén már 244 ezer határsértőt fogtak el a hatóságok, miközben az elmúlt év hasonló időszakában 105 ezret, vagyis fokozódik a migrációs nyomás.

Ezért a kormány a határvadászok bevetésével erősíti a határvédelmet, illetve vasbeton szerelésénél használt elemeket épít a kerítésbe, amelynek tetejére úgynevezett “hattyúnyakat” építenek, megakadályozandó a létrák használatát.

Mindez annál is inkább szükséges, mert miközben korábban a felbukkanó rendőrök elől jellemzően elfutottak a migránscsoportok, ma már egyre többször a rendőrökre támadnak – ismertette Bakondi György.

Elmondta, az emberek csempészését egy afganisztáni, illetve törökországi központú bűnözői hálózat irányítja. Ez ellen a hálózat ellen csak úgy lehet hatékonyan fellépni, ha a rendvédelmi szervek együttműködnek a titkosszolgálatokkal – tette hozzá. A főtanácsadó szerint ebben a helyzetben az Európai Uniónak további erőfeszítéseket kellene tenni az EU külső határainak védelme érdekében.
  

Előző sztori

Ismét képregényfesztivált rendeznek Szegeden

Következő sztori

Kutyák támadtak járókelőkre a Kárász utcán