Közlekedés

Nyolc fok van a szegedi villamosok utasterében

Nyolc fok van a szegedi villamosok utasterében

2022. november 30., szerda
Nyolc fok van a szegedi villamosok utasterében

Nyolc fokosra állította a villamosok termosztátjait a Szegedi Közlekedési Kft. Knezevics Viktor szavai alapján pedig jobb, ha ehhez hozzászokunk.

Több utas is panaszkodott a hőmérsékletre, ezért a Délmagyar utánajárt, pontosan hány fok is lehet a tömegközlekedési eszközökön.

Knezevics Viktor, az SZKT ügyvezetője megkeresésükre azt válaszolta: energiatakarékossági okokból 8 fokra maximalizálták a termosztátokat.

Hogy ez a trolibuszokra is igaz-e, vagy csupán a villamosokra, az az ügyvezető nyilatkozatából nem derül ki. A helyi érdekű buszjáratok a Volánbuszhoz tartoznak, akik - az önkormányzathoz hasonlóan - igen szigorú energiatakarékossági intézkedéseket vezettek be.

Nem újdonság, hogy mindenki komoly energiatakarékosságba kezdett - ha valamennyi vendéglátóhelyre betérünk Szeged belvárosában - például a Hungi vagy a Corso Café - azt érzékelhetjük, hogy nincs vagy alig van fűtés, és inkább légkondicionálóval próbálják felfűteni a termet.

Korábban Kovács Ádám, a SING SING Music Hall és a Retro Klub tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta, az említett szórakozóhelyeken többnyire az alkohol fog fűteni.

Az önkormányzat is igen komoly megszorításokat vezetett be energiatakarékossági okokból - ezeknek a nagyrészét januártól márciusig fogják a szegediek leginkább érezni a bőrükön - a városi sportlétesítmények többsége azonban már december közepén bezár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.