Nyolc fok van a szegedi villamosok utasterében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolc fokosra állította a villamosok termosztátjait a Szegedi Közlekedési Kft. Knezevics Viktor szavai alapján pedig jobb, ha ehhez hozzászokunk.

Több utas is panaszkodott a hőmérsékletre, ezért a Délmagyar utánajárt, pontosan hány fok is lehet a tömegközlekedési eszközökön.

Knezevics Viktor, az SZKT ügyvezetője megkeresésükre azt válaszolta: energiatakarékossági okokból 8 fokra maximalizálták a termosztátokat.

Hogy ez a trolibuszokra is igaz-e, vagy csupán a villamosokra, az az ügyvezető nyilatkozatából nem derül ki. A helyi érdekű buszjáratok a Volánbuszhoz tartoznak, akik – az önkormányzathoz hasonlóan – igen szigorú energiatakarékossági intézkedéseket vezettek be.

Nem újdonság, hogy mindenki komoly energiatakarékosságba kezdett – ha valamennyi vendéglátóhelyre betérünk Szeged belvárosában – például a Hungi vagy a Corso Café – azt érzékelhetjük, hogy nincs vagy alig van fűtés, és inkább légkondicionálóval próbálják felfűteni a termet.

Korábban Kovács Ádám, a SING SING Music Hall és a Retro Klub tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta, az említett szórakozóhelyeken többnyire az alkohol fog fűteni.

Az önkormányzat is igen komoly megszorításokat vezetett be energiatakarékossági okokból – ezeknek a nagyrészét januártól márciusig fogják a szegediek leginkább érezni a bőrükön – a városi sportlétesítmények többsége azonban már december közepén bezár.

Előző sztori

Aggasztó hír a szegedi autósoknak: decemberben véget érhet az ársapka

Következő sztori

Autóval ütközött a tram-train a Boldogasszony sugárúton