Minősíthetetlen ajánlatot kaptak az önkormányzattól a Cserepes sor lakói

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Cserepes sor 9-14 lakóinak sorsával rendszeresen foglalkozunk, legutóbb néhány napja írtunk arról, hogy reménykeltő üzenetet kaptak: megvannak azok az ingatlanok, amelyeket a jelenlegi otthonukért cserébe kínál az önkormányzat. Mint azt korábban a lakók szószólója, Farkasné Makula Mónika elmondta, ők nem pénzt kérnek, hanem hasonlóan jó állapotban és hasonló ingatlanokat kérnek, mint amilyenben most laknak.

Az önkormányzat azonban most ismét olyan irányba tereli a dolgokat, ami nem segíti a megállapodást.

az 570 négyzetméter telekért és a rajta található összesen 120 négyzetméter lakóházakért 68-70 négyzetméteres lakást kínál cserébe a város.

Ha a jelenlegi lakáskörülmények olyanok lennének, amilyennek az önkormányzat hangoztatja a saját sajtójában, akkor ez egy jó üzlet lenne. Csakhogy ezek az otthonok jó állapotban vannak és rendben vannak tartva, szépen gondozott kertek is kapcsolódnak hozzá. Amit kínálnak, nem ugyanaz a mennyiség és minőség sem – elég annyi, hogy az egyik felajánlott lakás épülete köztudottan süllyed.

MINDENT MEGTESZ AZ ÖNKORMÁNYZAT, HOGY ELMENJENEK A LAKÓK

A Cserepes sor 9-14 lakói joggal mondják, hogy elég volt az önkormányzatból. Évek óta úgy élnek, hogy a lakhelyükön az önkormányzat a többségi tulajdonos, a közös képviseletét az IKV látja el. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy

amolyan finom nyomásgyakorlásként a 11 ezer forintos közös költséget közel 40 ezer forintra emelték.

Azt nem tudni, hogy mi kerül ennyibe az egyenként nagyjából 40 négyzetméteres magánházak esetében, ha belvárosban egy 52 négyzetméteres lakásban ennek a töredékét, alig 10 ezer forintot fizetnek.

Chovanecz Katát haszonlesőnek állította be az önkormányzat és az önkormányzat sejítója, ezt a Cserepes sor lakói cáfolták

A társasház működésével kapcsolatos aggályokat Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője is jelezte a legutóbbi közgyűlésen. Annak ellenére kapott hideget, meleget Botka László polgármestertől és a vele baráti sajtó főszerkesztőjétől, hogy az ügyben a hódmezővásárhelyi jegyző vizsgálódik – a szegedi elfogultság miatt nem teheti ezt.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy ameddig

a lakók nem szeretnének nyerészkedni az ingatlancserével, addig a másik oldal jelenlegi ajánlata azt mutatja, hogy ott erre akad esély.

Pedig a ledózerolt ingatlanok után, a telekért valószínűleg igen jó pénzt szedne be a város, tehát lenne miből megállapodni.

Videó a cikkben!
Előző sztori

Lenyűgöző: megjelent a sarki fény Magyarországon!

Következő sztori

Olaszország egyelőre nem szállít tovább fegyvereket Ukrajnának