Megújul a Felsővárosi Óvoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felújítják és energiatakarékossá teszik a Gyík utcai Felsővárosi Óvodát. Szegeden ez a tizenharmadik óvoda, amit felújítanak.

A felújítás következtében akár 60 százalékkal is csökkenhetnek az intézmény energiaköltségei. Ezen felül A fejlesztésre 330 millió forint európai uniós támogatást használ fel a város, ehhez az önkormányzat további 20 millió forint önerőt biztosít. Az óvodát eredetileg 1981-ben adták át, így a felújítása időszerűvé vált.

A munkálatok során hőszigetelést kap és a homlokzat és a lábazat, a főbb épületrészek zöldtetőt kapnak, a lapostető pedig hő- és vízszigetelést kap. Továbbá az ablakok és a nyílászárókat is korszerűsítik. Akadálymentes vizesblokkot is kap az óvoda.

Az épületben új elektromos hálózatot építenek ki; összesen 155 lámpatestet cserélnek korszerű LED-világításra.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2017 óta elkészült az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi, a Cső utcai, a Jerney Utcai, a Makkosházi, a Gyertyámos utcai, a Tarjáni és a Gedói óvoda.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Nagyszabású kőolaj- és földgáz kutatásba kezd a Mol belföldön

Következő sztori

Drasztikusan megdrágulhat a cigaretta, ha megvalósul Brüsszel terve