Már negyedmillió migránssal szemben intézkedtek idén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén eddig több mint 250 ezer illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon hétfőn.

Magyarország déli határszakaszán idén január 1-je és november 20-a között már 250 002 alkalommal intézkedtek a rendőrök illegális migránsokkal és őket segítő embercsempészekkel szemben, tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 109 117 volt – tették hozzá.

Kiemelték: amellett, hogy az intézkedések száma jelentősen nőtt, a határsértők egyre agresszívabbak is lettek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy egy héttel ezelőtt igen rövid idő alatt három, embercsempészekhez köthető, súlyos esemény történt: két baleset és egy lövöldözés – utóbbiról döbbenetes videó is készült.

“A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, egyenruhásokat megdobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálják meg különböző nagyságú kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal” – írták. Hozzáteszik, mindezzel jelentős károkat okoznak a bevándorlók.

Közölték azt is, idén január 1-je és november 20-a között a rendőrök 1730 embercsempészt fogtak el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 1109-et.

,,A magyar rendőrök és határvadászok a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen – a megnövekedett migrációs nyomás és az embercsempészek számának emelkedése ellenére is – védik Európát, a schengeni térséget és Magyarország államhatárait” – hangsúlyozta a rendőrség.

(via MTI)

Előző sztori

Válogatás nélkül lopott egy fiatal Domaszéken

Következő sztori

Megvan, mi válthatja ki az algyői kőolajmezőt