Magyar embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy magyar férfit értek embercsempészésen a rendőrök Csongrád-Csanád megyében – közölte a police.hu

Mint írják, hogy a férfi autóját szombaton reggel fél 9 után pár perccel állították meg az 55-ös úton, Ásotthalomnál. A kocsiban a 43 éves sofőrön kívül kilenc illegális bevándorlót találtak. Az embercsempészt előállították, és őrizetbe vették. Ha vádat emelnek ellene, és a bíróság bűnösnek találja, akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat. Az embercsempész letartóztatásáról hétfőn dönthetnek, a Szegedi Járásbíróságon.

A rendőrség összesítéséből az is kiderül, hogy aznap Csongrád-Csanád megyében 20 csoportban összesen 375 határsértőt tartóztattak fel. A migránsokat Ásotthalmon, Deszken, Makón, Mórahalmon, Szatymazon és Szegeden találták meg.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 25 határsértőt tartóztattak fel. A két megye déli határánál pedig 119 ember akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül Magyarország területére lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Papírok azonban egyiküknél sem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Marad a párás, borult idő a jövő héten is

Következő sztori

Fellobbant az adventi koszorú lángja a Dóm téren