Illegális bevándorlás

Magyar embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

Magyar embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

2022. november 27., vasárnap
Magyar embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

Egy magyar férfit értek embercsempészésen a rendőrök Csongrád-Csanád megyében – közölte a police.hu

Mint írják, hogy a férfi autóját szombaton reggel fél 9 után pár perccel állították meg az 55-ös úton, Ásotthalomnál. A kocsiban a 43 éves sofőrön kívül kilenc illegális bevándorlót találtak. Az embercsempészt előállították, és őrizetbe vették. Ha vádat emelnek ellene, és a bíróság bűnösnek találja, akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat. Az embercsempész letartóztatásáról hétfőn dönthetnek, a Szegedi Járásbíróságon.

A rendőrség összesítéséből az is kiderül, hogy aznap Csongrád-Csanád megyében 20 csoportban összesen 375 határsértőt tartóztattak fel. A migránsokat Ásotthalmon, Deszken, Makón, Mórahalmon, Szatymazon és Szegeden találták meg.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 25 határsértőt tartóztattak fel. A két megye déli határánál pedig 119 ember akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül Magyarország területére lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, indiai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Papírok azonban egyiküknél sem voltak. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.