Hírzóna

Lezárult a népszámlálás második szakasza: már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be

Lezárult a népszámlálás második szakasza: már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be

2022. november 21., hétfő
Lezárult a népszámlálás második szakasza: már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be

Lezárult a 2022-es népszámlálás második, számlálóbiztosi szakasza. Akik az online adatszolgáltatási időszakban nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, és a számlálóbiztosok sem érték el őket, november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, november 20-án, vasárnap lezárult a 2022-es népszámlálás számlálóbiztosi szakasza.

A mintegy 23 ezer számlálóbiztos országszerte ötmillió címet ellenőrzött, ezen belül 4,6 millió lakcímet, valamint további mintegy 400 ezer egyéb címet, például nyaralót, üres telket, valamint különféle intézmények címét.

A számlálóbiztosok közel 1,5 millió címen írták össze a lakások jellemzőit, és 2,2 millió személyi kérdőívet töltöttek ki az adatszolgáltatók közreműködésével.

Az internetes önkitöltési szakaszban rögzített 7 millió kérdőívvel együtt már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be a népszámlálás rendszerébe - tették hozzá.

A közleményben idézték Kovács Marcellt, a KSH népszámlálási projektvezetőjét, aki szerint a számlálóbiztosok voltak a népszámlálás végrehajtásának főszereplői, és büszkék arra a szakszerű és elhivatott munkára, amelyet a számlálóbiztosok az elmúlt egy hónapban végeztek. Megjegyezte: a háztartások jelentős része a számlálóbiztosok segítségével vett részt az adatgyűjtésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.