PROMO

Kripto ATM már Szegeden is!

Kripto ATM már Szegeden is!

2022. november 18., péntek
Kripto ATM már Szegeden is!

Manapság az egyik legnépszerűbb és ezáltal egyre fontosabb befektetési eszköz lett a kriptovaluta. Viszont, amit sokan nem tudnak, hogy bár van ennek egy masszívan digitális térben működő lába, nem kell feltétlenül online gurunak lenni ahhoz, ha szeretnénk például Bitcoint venni - vagy eladni. (x)

A kripto ATM-ek használata az elmúlt években növekszik, mivel egyre többen keresik a kriptovalutákba történő befektetési lehetőségeket. Ilyen hálózatot épít ki Magyarországon az iCoin csapata is, akiknek többek között már van Szegeden is kihelyezett ATM készüléke.

A kriptopénz-automaták kényelmes módot kínálnak kriptovaluták vásárlására és eladására, és egyre népszerűbbek, ahogy egyre többen tanulnak róluk.

Hogyan használj kripto ATM-et

A kripto ATM használatához be kell állítani egy bitcoin pénztárcát, mivel ez az a hely, ahol a Bitcoinokat tárolja majd a rendszer és ennyire van szükség az ATM-en kívül.
Ha megvan a kripto ATM-et (Szegeden ez a Novotel Hotel előterében van például), amely támogatja a vásárolni vagy eladni kívánt kriptovalutát, csak helyezd be kell helyeznie készpénzt a gépbe, válaszd ki, hogy mennyi bitcoint szeretnél vásárolni vagy eladni, és a tranzakció azonnal feldolgozásra kerül.

A kriptopénz-automaták kényelmes módja a kriptovaluták használatának, de nem mentesek a kockázatoktól.
Használat előtt győződjön meg arról, hogy megértette az ATM működését, és fontos, hogy a kripto tárcád elérési adatait legalább annyira tartsd biztonságban, mint a hagyományos pénztárcád tartalmát!

Mi a Bitcoin ATM használatának előnye?

Természetesen megvan az online kripto kereskedésnek is az előnye, de szembe állítva a kettőt, az offline, kripto ATM-es tranzakciók is tudnak olyan funkciókat felmutatni, amiért mindenképp érdemes elgondolkodni a használatán, vagy mindenképp tudnod kell róla.

Gyorsaság, elérhetőség

Itt, hasonlóan a standard átutalásokhoz, időre van szüksége a rendszernek, mire egy online kripto vásárlási tranzakciónál az utalásunk megérkezik.
Ezzel szemben az ATM-es vásárlás azonnali tranzakció.
Tehát, ha gyorsan szeretnénk venni, vagy eladni, akkor az ATM hasznos!

Kényelme használni

Nem kell olyan sok mindent beállítani, regisztrálni, biztonságba helyezni és online kezelni, mintha neten kereskednénk a kriptovalutákkal.
Egyszerűen csak egy Bitcoin tárca kell és egy ATM, ami elérhető közelségban van.

Használati díj

Természetesen a gyorsaságnak ára van, bár a kriptovaluta világban ez relatív is tud lenni.
Egy olyan piacon, ahol napon belül nem szokatlan a két számjegyű %-os változás az árfolyamban, egy gyors tranzakció nemhogy drága, hanem a siker garanciája tud lenni.
Alapvetően az elv, amit ismerni kell: online váltásoknál a tranzakciós díj ~1% és 10% között szokott mozogni, ha minden felmerülő költséget és szoftver használati díjat egybe számolunk. Ennek a felső részén van a legtöbb kripto ATM díja is, bár van olyan szolgáltató itthon is, aki kifejezett célja a lehető legolcsóbb díjazással üzemeltetni a kripto ATM-eit!

Összességében tehát fontos kiemelni, hogy a kripto ATM-ek használata olyan kényelmi és extra funkciókat tud biztosítani, ami miatt egy rutinosabb kripto felhasználó is profitálni tud belőle, mégis a legnagyobb előnye mindenképpen a kényelem és a gyorsaság, valamint a tény, hogy a klasszikusabb, ATM forma elérhetővé tette a kriptovaluta használatt olyanoknak is, akik nem akarnak, vagy tudnak sok időt eltölteni azzal, hogy online miképp lehet művelni ezt a befektetési formát.

Támogatott tartalom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.