Krimi

Kiraboltak két migránst, majd értesítették a rendőrséget az illegális határátlépésről

Kiraboltak két migránst, majd értesítették a rendőrséget az illegális határátlépésről

2022. november 21., hétfő
Kiraboltak két migránst, majd értesítették a rendőrséget az illegális határátlépésről

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik önkéntes határvédőként előbb kirabolták a sértetteket, majd értesítették az illegális határátlépésről a rendőrséget – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlottak önkéntes határvédőnek tekintve magukat, illegális határátlépőket figyeltek meg a román-magyar határszakaszon szabadidejükben, amellyel összefüggésben rendszeresen jelzéssel is éltek a hatóságok felé. Ennek során augusztus 4-én az esti órákban a román-magyar határszakasz megyebeli részén 7 illegális határátlépőre lettek figyelmesek.

Az apa és fia ezt követően egy gáz riasztófegyverrel és gázsprayvel arra kényszerítették a sértetteket, hogy mobiltelefonjaikat valamint összesen mintegy 2300 eurot adjanak át részükre. A vádlottak azért, hogy követeléseiknek nyomatékot adjanak, a sértettek egy részét gáz sprayvel le is fújták.

Mindezeket követően a vádlottak a telefonokat eldobálták, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről a rendőrséget értesítették.

A sértettek azonban a rendőröknek elmondták a kiérkezésük előtt történteket, akik az elrejtett pénzt megtalálták, a vádlottakat pedig előállították.

A járási ügyészség a vádlottakat fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.