Kiraboltak két migránst, majd értesítették a rendőrséget az illegális határátlépésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik önkéntes határvédőként előbb kirabolták a sértetteket, majd értesítették az illegális határátlépésről a rendőrséget – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlottak önkéntes határvédőnek tekintve magukat, illegális határátlépőket figyeltek meg a román-magyar határszakaszon szabadidejükben, amellyel összefüggésben rendszeresen jelzéssel is éltek a hatóságok felé. Ennek során augusztus 4-én az esti órákban a román-magyar határszakasz megyebeli részén 7 illegális határátlépőre lettek figyelmesek.

Az apa és fia ezt követően egy gáz riasztófegyverrel és gázsprayvel arra kényszerítették a sértetteket, hogy mobiltelefonjaikat valamint összesen mintegy 2300 eurot adjanak át részükre. A vádlottak azért, hogy követeléseiknek nyomatékot adjanak, a sértettek egy részét gáz sprayvel le is fújták.

Mindezeket követően a vádlottak a telefonokat eldobálták, a pénzt az autójukban elrejtették, majd az illegális határátlépésről a rendőrséget értesítették.

A sértettek azonban a rendőröknek elmondták a kiérkezésük előtt történteket, akik az elrejtett pénzt megtalálták, a vádlottakat pedig előállították.

A járási ügyészség a vádlottakat fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Egyszerre volt mosolygós és könnyes Dzsudzsák Balázs búcsúja

Következő sztori

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról dönthet a Parlament