Sport

Két góllal legyőzte Tatabányát a Pick Szeged

Két góllal legyőzte Tatabányát a Pick Szeged

2022. november 6., vasárnap
Két góllal legyőzte Tatabányát a Pick Szeged

Rangadót vívott a Pick Szeged és Tatabánya egymással, mivel előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen állt a merkőzés előtt.

Az első játékrészben a hazaiak előnye stabil volt, négy góllal is vezettek. Ez főként Bogdan Radivojevics remek játékának volt köszönhető. A félidő végére viszont lefaragtak a vendégek az előnyből, már csak egy góllal vezetett Juan Carlos Pastor csapata.

A második félidőben aztán a Tatabánya egy ponton át is vette a vezetést, 21-19 és 22-20 is volt az állás az ő javukra.

A Pick Szeged azonban felrázta magát, negyed órával a vége előtt ismét vezettek. Az utolsó, rendkívül izgalams pillanatokat a Tisza-partiak bírták jobban idegekkel, és 32-30-ra győztek. Radivojevics kilenc gólig jutott, míg a második oldalon Győri Mátyás és Ancsin Gábor is hat gólt dobott.

Juan Carlos Pastor vezetőedző a saját játékosai mellett a Tatabányának is gratulált, mivel szerinte kicsit bonyolult volt a meccs vége a csapata számára. - Kevés időnk volt a felkészülésre, a védekezés nem ment úgy, ahogy szerettük volna - mondta. Szita Zoltán, a Pick Szeged játékosa úgy nyilatkozott, a kritikus pillanatokban fontos labdát szereztek, ez jelentette a különbséget a két csapat között.

Tombor Csaba, a Tatabánya vezetőedzője gratulált a szegedieknek és büszke rá, hogy ,,nagy csatára" készítették a hazaiakat.

Folytatás november 12-én a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában.

PICK Szeged–MOL Tatabánya KC 32–30 (16–15)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
PICK Szeged: Alilovic –Radivojevics 9/4, Tönnesen 4, Bombac 2, Rosta 3, Mackovsek 2, Szita 3. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber 1, Bodó 3, Blonz, Garciandía 3, Martins 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
MOL Tatabánya KC: Székely – P. Rodríguez 2, Ancsin 6, Topic 3, Obradovics 2, Győri M. 5/2, Ugalde 5. Csere: Nagy B. (kapus), J. Peric 3, Maras 3, Ubornyák 1, Bodor, Vilovszki. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/2.
Kiállítás: 14, ill. 4 perc.

(via Nemzeti Sport, Pick Szeged)
Fotó: Török János / Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.