Tudomány

Karikó Katalin tiszteletére rendeznek konferenciát

Karikó Katalin tiszteletére rendeznek konferenciát

2022. november 3., csütörtök
Karikó Katalin tiszteletére rendeznek konferenciát

Konferenciát rendeznek Karikó Katalin tiszteletére a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, neves kutatók részvételével a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) pénteken - közölte az MTA csütörtökön az MTI-vel.

Karikó Katalin tiszteletére rendeznek konferenciát Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az MTA dísztermében. Az esemény alkalmával olyan kérdésekre kaphatunk választ, minthogy milyen hosszú távú hatásai vannak a Covidnak; mit tudhatunk az mRNS-vakcina daganatellenes szerepéről, illetve, hogy mi jellemzi a Covid-19 betegséghez köthető közvetlen halálozás jelentős részéért felelős immuntrombózis folyamatát.

A közlemény szerint a programon neves kutatók, klinikusok, intézmények és kormányzati szervek tartanak előadásokat a koronavírus témakörében. Ott lesz közülük a Korányi Pulmonológiai Intézet főorvosa, Moldvay Judit; Jakab Ferenc, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője és Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója.

Karikó Katalin konferenciahíváson keresztül vesz részt az ülésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.