Gazdaság

Jövőre akár a vendéglátósok fele bezárhat

Jövőre akár a vendéglátósok fele bezárhat

2022. november 11., péntek
Jövőre akár a vendéglátósok fele bezárhat

A Groupama Biztosító felmérése alapján az emberek 70 százaléka a kulturális és szórakoztató programokon spórol, az élelmiszer mellett.

A legtöbben az élelmiszeren és az energián spórolnak, a megkérdezettek 60 százaléka mondott le az éttermekről, 55 százalék pedig a kulturális és egyéb szórakozási programokról. Bár a visszaesés még nem látszik drasztikusan, ez hónapokon belül megváltozhat.

Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint az év vége és az ünnepi időszak miatt van ez így - de következő év elejétől már látványos forgalomcsökkenésre és bezárási hullámra lehet készülni.

Az elnök szerint a vendéglátók több mint ötven százaléka zárhat be 2023 elején. Mindemellett az iparcikkek vásárlása is visszaesett.

A legtöbben a lakásfelújításukat halasztják el, Kovács szerint azonban ez a legrosszabb, amit tenni lehet, ugyanis egyre több rossz állapotú ingatlant fognak ugyanazért az összegért értékesíteni. Márpedig az energetikai korszerűsítések hosszú távon kedvezhetnek.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy több vendéglátóhely bezárt Szegeden, illetve rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a halászcsárdák is.

(via ATV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.