Közélet

Elengedhette a szegedi városvezetés a kormánnyal kötött megállapodását

Elengedhette a szegedi városvezetés a kormánnyal kötött megállapodását

2022. november 24., csütörtök
Elengedhette a szegedi városvezetés a kormánnyal kötött megállapodását

Szinte semmi sem valósult meg Szeged Modern városok programjából – írja cikkében a Világgazdaság. A lap szerint elengedhette a szegedi városvezetés a kormánnyal kötött megállapodását, miután semmi jele annak, hogy a program fejlesztéseivel bármennyire is haladna. A legnagyobb baj azonban, hogy továbbra sem épül az az ipari park, amelyre Szegednek óriási szüksége lenne.

Mint írják, miközben számos megyei jogú városban is gőzerővel haladnak a helyi életminőséget több évtizedre meghatározó kulturális, egészségügyi, sport- és infrastrukturális beruházások,

Szegeden a fedett uszodán és a januári férfi kézilabda-Európa-bajnokságra elkészülő sportcsarnokon, a Pick Arénán kívül szinte semmi sem valósult meg a korábbi elképzelésekből.

Emlékeztetnek, Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester még 2017-ben állapodott meg a dél-alföldi megyeszékhely Modern városok programjáról: 

a 157 milliárdos keretösszegű program tartalmazta többek között a 47-es út négysávosítását, egy új, vegyes forgalmú Tisza-híd megépítését, a Belvárosi híd rekonstrukcióját, valamint a rakpartok komplex megújítását. 

Megjegyzik, hogy ez utóbbin kívül azonban nyomát sem látni annak a közbeszerzési értesítőben, hogy bármennyire is haladna az egyes projektekkel a városháza. Ám még ennél is nagyobb probléma, hogy a 200 hektáros ipari park megvalósítása sem fontos valamiért a városvezetésnek, pedig erre óriási szüksége lenne Szegednek.

A helyi iparűzésiadó-bevétel 2011 és 2021 között alig emelkedett a városban, az egy főre jutó hipabevétel pedig kevesebb, mint 60 millió forint volt tavaly,

amivel az utolsó helyen végzett a százezer lakosúnál nagyobb magyar települések között. Ezen a téren még Pécs is jobb eredményt ért el, miközben köztudott, hogy régóta gazdasági problémákkal küzd.

(Via: Világgazdaság)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.