Politika

Dollárbaloldal-sorozat: az ügy szálai a fővárosi Városházához is elvezetnek

Dollárbaloldal-sorozat: az ügy szálai a fővárosi Városházához is elvezetnek

2022. november 4., péntek
Dollárbaloldal-sorozat: az ügy szálai a fővárosi Városházához is elvezetnek

Márki-Zay Péter augusztus 26-án adott interjúja hatalmas lavinát indított el. Itt beszélt először nyíltan a külföldről érkező pénzekről. A Magyar Nemzet videósorozatban mutatja be mindazt, amit az ügyről eddig tudni lehet.

A sorozat első részében arról volt szó, hogy Márki-Zay Péter utólag hogyan próbálta megmagyarázni, milyen pénzek érkeztek a kampányba. Azonban saját bevallása szerint Gyurcsány Ferenc erről nem tudott semmit. A DK elnökének példáját követve hirtelen az összes ellenzéki politikus azt kezdte el kommunikálni, hogy semmit nem tudnak semmiről. Pedig annak fényében, amit az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje felvázolt közvetlen vagy közvetett módon, erős a gyanú, hogy a pártok kampányába is jutott az amerikai pénzekből.

A pénzek a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkeztek az Egyesült Államokból, egy Action for Democracy nevű szervezettől.

Ennek a szervezetnek a magyar vezetője pedig az a Korányi Dávid, aki a mai napig Karácsony Gergely fővárosi tanácsadója. Azonban az ellenzéki előválasztáson az MMM-en kívül egy másik mozgalom is feltűnt. Ez pedig nem más, mint a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségének kampányát szolgálta. Ehhez a szervezethez az ellenzéki előválasztás időszakában, alig pár hónapos aktív működése alatt nagyjából 250 millió forint érkezett.

A sorozat első részét itt nézheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.