Más intézményhez csoportosíthatják a bezárás alatt a színház munkatársait

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hónapra bezár a Szegedi Nemzeti Színház a spórolás jegyében, az rezsiárak miatt. A korábbi közgyűlési döntés alapján a Nagyszínház épületét január 1-jétől március 3-ig, illetve a Kisszínházat január 1-jétől február 15-ig zárva tartja. A bezárás kiterjed a szegedi Reök-palotára, illetve a Regionális Összművészeti Központra is, mivel az is a színház intézményeihez tartozik. A három intézmény bezárásával több mint százmillió forintot szeretnének megtakarítani.

A bezárásról az InfoRádiónak nyilatkozó Barnák László igazgató azt mondta, hogy már felvette a kapcsolatot cégekkel és más lehetséges partnerekkel, hogy a januári–februári időszakban két hét szabadságolás után elkezdődjön a munka a színház tánckarával, énekkarával és színművészeivel, valamint meghirdetik a február végi, márciusi előadások időpontját. De más munkákat is végeznek, és átcsoportosítják a munkatársakat más szegedi intézményekhez.

Hogy ez az átcsoportosítás mit jelent, azt levélben kérdeztük meg az igazgatótól.

Előző sztori

Így vonultak a darvak a Fehér-tóra

Következő sztori

Új elnököt választott a Szállodaszövetség