Közélet

Zöld város: betiltják a kerékpározást Szeged szívében!

Zöld város: betiltják a kerékpározást Szeged szívében!

2022. október 13., csütörtök
Zöld város: betiltják a kerékpározást Szeged szívében!

Megtiltják a biciklizést a Belváros szívében, gyalogos övezetnek jelölik ki a Móra Ferenc Múzeum környékén lévő utakat – írja csalódott hangvételű Facebook-bejegyzésében a CM365 - Magyar Kerékpárosklub Szeged oldala.

Mint írják, valótlan, rosszindulatú, és a közlekedéstől független ürügyekkel módosítják a forgalmi rendet a környezetbarát, szabályos bringás közlekedés kárára.

A poszt szerint a városvezetés azzal indokolja az intézkedést, hogy:

• egyre több a szabálytalan biciklis,

• eddig is tilos volt itt biciklizni (ez nem igaz a bringások szerint)

• kerékpáros gyermekbaleset történt.

A Kerékpárosklub megjegyzi, hogy eddig a parkban szabályosan gurulhattak el az emberek a múzeumhoz, a híd alatti Bárkához, a Tiszához, a halászcsárdához, vagy éppen gyerekekkel a játszótérre, kikerülve a hídfő nyüzsgését.

Sok millió forintot elköltöttek, hogy jobban használható legyen a Belváros, erre jön egy ilyen célzottan bicikliellenes döntés, és lépünk egyet visszafelé.

olvasható a bejegyzésben.

A bejegyzésben kitérnek arra, hogy mindez a városi közútkezelőnek és a Városüzemeltetési Irodának köszönhető. Ők azok, akik érdekes módon más esetekben évek óta nem látnak szükségesnek semmilyen beavatkozást a forgalmi rendbe – írták.

Úgy látszik, csak a biciklisek korlátozásánál, vagy kitiltásánál ennyire aktívak, ami fölveti a kérdést, amikor nem uniós pályázatokról van szó, akkor vajon mennyire kerékpárosbarát, és „zöld” a légkör valójában Szegeden? A Városüzemeltetésnek nem ez volt egyébként az első ilyen húzása, láthattok párat a fotók közt.

fogalmaznak a bejegyzésben.

Kerestük az önkormányzatot ez ügyben, ha válaszolnak, frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.