Ugyanaz a könyvelője a DK-közeli álhírportálnak, mint a pártnak és a Bajnai-féle DatAdatnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemcsak a Demokratikus Koalíció EP-képviselőinek kifizetőhelye és a DatAdat Professional Kft. könyvelése köthető Tóth Józsefnéhez és a Szegi nevű, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepüléshez, hanem az Ezalényeg.hu nevű baloldali álhírportál kiadója, az Oraculum 2020 Kft. is, amelynek könyvelését ugyanaz a nő végzi – írja a Magyar Nemzet.

A lap a Bajnai Gordonhoz és társaihoz köthető cégek hátterét vizsgálva ugyanis újabb érdekes összefonódásra bukkant. A DatAdat Professional Kft.-ben felbukkanó Molnár István érdekeltségébe tartozik az az EagleEye-Marketing Kft., amelyben ügyvezetőként tevékenykedik Páva Zoltán, az Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosa. Ez utóbbi társaságnak pedig ismét csak nem más a könyvelője, mint Tóth Józsefné, akinek irodájában, Szegiben tartottak a múlt héten házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) DatAdat-ügyben nyomozó munkatársai.

Páva Zoltán régi baloldali kádernek számít. Édesapja volt szocialista országgyűlési képviselő, aki egykor Komló polgármestere is volt. Az Ezalényeg.hu mögött álló ifjabb Páva Zoltán pedig 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt.

Ismeretes, az Ezalényeg.hu-t 2019-ben hozták létre, és az álhírportál rögtön komoly szerepet is vállalt a baloldal önkormányzati kampányában kormányellenes lejárató anyagok terjesztésével a közösségi médiában. Azóta pedig már az is kiderült, hogy a Páva Zoltán érdekeltségébe tartozó cégek jelentős összegeket kaptak a DK frakciójától „közösségimédia-tanácsadás” címszó alatt.

Közismert tény az is, hogy ebben az önkormányzati kampányban már Bajnai Gordon DatAdatja is oroszlánrészt vállalt. Ficsor Ádám, a baloldali exkormányfő üzlettársa és egykori titkosszolgálati minisztere egy beszélgetésben erről úgy fogalmazott: „12 kampányban dolgoztunk azon a választáson és közülük 12 polgármester nyert. Ez nagy győzelem volt.”

Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere pedig egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint 2019 májusában beszélt a DK és a DatAdat kapcsolatáról: „A DK-tól nem tudom, hogy mit fogok kérni […] csak hallom, hogy a DK mögött van egy olyan datamining cég, amelyet egykori titokminiszter, meg izé, hogy azt, amit Dobrev Klára mögött láttunk, ilyen socialmediás, meg adatbányászatot, tehát, hogy olyan embereket is lehet, hogy el tudtak érni, akiket egyébként másként nem” – fogalmazott a politikus.

Előző sztori

Eljárás indult az éjszakai balastyai balesetet okozó embercsempész ellen

Következő sztori

Rózsaszín horogkeresztet festettek a gyermekklinika elé